Hlavní obsah

Z Faltera jsme udělali hvězdu pro národní tým, vtipkoval mladoboleslavský Hyka

Vítězná série hokejistů Mladé Boleslavi skončila na pěti extraligových zápasech. V cestě za druhým místem v tabulce je zastavila Kometa, na jejímž ledě nedokázali v dohrávce 24. kola z 22 střel ani jednou překonat brněnského brankáře Martina Faltera, který úspěšně zaskočil za zraněnou jedničku Marka Čiliaka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Martin Falter při jednom ze zákroků v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští naopak inkasovali třikrát. Přitom mohli už od šesté minuty vést, avšak útočník Tomáš Hyka nedotáhl v sólu zpočátku povedený blafák do gólového konce. „Puk se mi bohužel postavil a sjel mně v rozhodující fázi z hokejky. Kdybych se trefil, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Místo toho jsme z Faltera udělali hvězdu pro národní tým," zavtipkoval Hyka. „Nepodali jsme v Brně špatný výkon, ale chyběla nám tentokrát trocha štěstí. Úspěšná šňůra zápasů bohužel skončila, avšak věřím, že v pátek načneme výhrou nad Třincem novou," plánoval okamžitě.

Brankář Komety Martin Falter označil Hykův nájezd za klíčový moment střetnutí. „Byla to z mého hlediska první vážná situace a ve mně zatrnulo, že mě protihráč hned vykoupe. Puk mu ale naštěstí ujel do boční konstrukce a já jsem si od té chvíle začal věřit. Nejvíc mě těší, že jsme navázali na předchozí vítězné domácí zápasy, avšak vychytaná nula samozřejmě taky hodně hřeje u srdce. Jsem šťastný, nebylo pro mě snadné postavit se po dlouhé pauze do branky," svěřil se obvyklý Čiliakův náhradník.

Boleslavský trenér Marian Jelínek souhlasil s Hykou, že jeho mužstvo odehrálo smolný duel. „Kromě zahozeného sóla jsme ještě doplatili na nevyužitou přesilovku pět na tři. Konečný výsledek podle mého názoru neodpovídá dění na ledě. Mrzí mě ovšem, že jsme si v poslední třetině nevynutili pořádný tlak," vadilo mu.

Brněnský asistent Karel Beran si naopak liboval, že si Kometa vedení tentokrát v klidu pohlídala. „Boleslavi se poslední dobou hodně dařilo, vítězství nad tak silným soupeřem si proto mimořádně považujeme," tvrdil.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice