Hlavní obsah

Litvínov po výhře v Chomutově opustil poslední příčku. Zvedáme se, těší Trávníčka

Chomutov

Hokejisté Litvínova vytěžili z posledních dvou zápasů v extralize pět bodů za dvě vítězství. Po skalpu Třince (2:1) vyhráli 3:2 po prodloužení v Chomutově. Smazali tak během krátké doby čtyřbodovou ztrátu na třinácté Karlovy Vary a předstihli je v tabulce. Rovněž herním projevem naznačují, že se už nemíní smířit s pozicí v nejspodnějších patrech tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Litvínova Michal Trávníček.

Článek

„V Chomutově jsme ale nezačali vůbec dobře. První třetina byla z naší strany velice slabá. Nevytvořili jsme si pořádnou šanci, nešli jsme do přečíslení a nic jsme si v ofenzivě nedovolili," pustil se do hodnocení asistent litvínovského trenéra Jiří Šlégr.

Navzdory rozpačitému začátku Litvínov nakonec urval dva body a sahal i po třech. „Ve druhé třetině to už bylo lepší, ale přišlo mi, že hru poznamenaly zbytečné fauly z obou stran. Vedli jsme 2:0 a může nás mrzet, že jsme ztratili slibný náskok. Ale to je hokej. Jsme v celkovém součtu rádi za zvládnuté prodloužení," líčil Šlégr.

Litvínovský kapitán Michal Trávníček prožil hektický zápas. „Byly tam emoce, k derby to patří. Devět minut před koncem řádné hrací doby jsme vedli o dva góly, takže si myslím, že jsme to měli dohrát. Dostali jsme první nešťastnou branku. Taky druhý obdržený gól byl po netypické situaci, kdy hráč projel středem a vystřelil. Výsledek 3:2 je přesto pro nás pozitivní. Konečně něco vezeme z cizího ledu," přemítal zkušený útočník.

Líbila se mu atmosféra v chomutovské aréně. „Ve vyprodané hale jsme se cítili dobře. Naši fanoušci byli slyšet, domácí je ani moc nepřekřičeli. Co se týče bilance na ledě, vyhráli jsme potřetí ze čtyř zápasů. Zdá se mi, že se zvedáme. Když do toho dáme všechno, jsme přinejmenším vyrovnaným soupeřem všem týmům. A některé i přehráváme," naznačil Trávníček alespoň částečnou spokojenost.

Prvoligový lídr Stach debutoval v Chomutově

Premiéru v chomutovském dresu si odbýval útočník David Stach. Nejproduktivnější hráč a lídr kanadského bodování WSM Ligy přišel z Kladna na střídavý start s nevídanou vizitkou. Ve 39 kolech první ligy vstřelil 19 gólů a přidal 52 asistencí! V sobotu večer například dal za Kladno dvě branky v Prostějově.

„Dozvěděl jsem se po utkání na Moravě, že v neděli mám hrát za Chomutov. Bylo to narychlo, do toho cestování, ale jsem rád za šanci v extralize. Měl jsem pár náznaků z jiných extraligových klubů a vyšel Chomutov," svěřil se David Stach. „Extraliga je víc svázaná taktikou, v první lize se hraje někdy hurá hokej," srovnal nový muž v chomutovské sestavě obě soutěže.

Reklama

Související témata: