Hlavní obsah

Sparta spustila další kanonádu, tentokrát rozstřílela Piráty. Boleslav odjela z Třince s debaklem

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty mají v Tipsport extralize ohromnou střeleckou formu. V úterý deklasovali doma Brno 9:3, dnes zase rozstříleli Chomutov 7:1 a upevnili si druhé místo v tabulce. Premiéra na střídačce Pardubic vyšla kouči Peteru Draisaitlovi. Dynamo zvítězilo v rámci 38. kola na ledě Brna 3:2. V dalších pátečních zápasech Třinec porazil doma Mladou Boleslav vysoko 7:0. Mistrovský Litvínov podlehl Olomouci 1:2 a v tabulce zůstává poslední. Plzeň prohrála se Zlínem 1:4, Hradec Králové zdolal Karlovy Vary 4:2 a lídr z Liberce si poradil s Vítkovicemi 2:0.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočníci pražské Sparty (zleva) Jaroslav Hlinka, Jan Buchtele a Tomáš Netík se radují z gólu proti Chomutovu. Vpředu je forvard Pirátů Marek Tomica.

Článek
Fotogalerie

Sparta v dnešním i úterním utkání proti Olomouci vzdává již sedmým rokem hold složkám Integrovaného záchranného systému a do zápasu proti Pirátům nastoupila ve speciálních dresech ve stylu hasičských uniforem. Duel s Piráty začala pořádně zhurta. Už ve 2. minutě otevřel skóre Čajkovský a o minutu později zvýšil v početní výhodě Sabolič. Ještě do první sirény upravil na 3:0 Buchtele a Sparta míříla bezpečně za výhrou.

Před zraky 14 tisíc diváků (3. nejvyšší návštěva sezóny, více fanoušků dorazilo pouze na zápasy pod širým nebem v Brně) se v prostřední části trefili ještě Buchtele a v další přesilovce Polášek. Kristana, jenž poprvé hájil klec Pirátů po příchodu z Pardubic, pak nahradil v kleci Čech. Jenže ani on čisté konto neudržel. V závěrečné části ho dvakrát překonal Hlinka. Čestný zásah hostů zaznamenal v 56. minutě Rutta, který tak připravil brankáře Pöpperleho o vychytanou nulu.

Sparta zvítězila počtvrté za sebou. V posledních čtyřech střetnutích nasázela celkem 26 gólů a v tabulce si upevnila druhé místo. Na vedoucí Liberec ztrácí deset bodů.

Piráti vyhráli jediné z posledních osmi utkání. Venku prohráli posedmé za sebou.

Oceláři deklasovali Boleslav

Třinečtí v neděli přivezli tři body z Plzně a na výhru navázali i dnes proti Mladé Boleslavi. Oceláři rozhodli duel už v jeho první polovině. Proti Středočechům odstartovali velkou kanonádu, kterou nezastavil ani gólman Martin Růžička, jenž po třetím gólu vystřídal Davida Ritticha. Slezané zaznamenali nejvyšší výhru v sezóně, Mladou Boleslav porazili doma popáté v řadě. Dvakrát se do střelecké listiny zapsal Vladimír Svačina.

Do Třince zavítal poprvé jako soupeř útočník Jakub Klepiš. Radost ale neměl stejně jako kapitán David Výborný. Po jeho návratu vyhrál Bruslařský klub jak v Plzni, tak doma proti Brnu. Tentokrát ale schytal debakl.

Liberec zdolal Vítkovice

Suverénní Liberec odčinil proti Vítkovicím porážku ze Zlína. Na vítězství mu stačily jen dva góly. Do vedení poslal Bílé Tygry Krenželok, jenž v přesilovce doslova dovezl puk do branky a tři body pojistil ve třetí třetině z dorážky Lakatoš. Slovenský brankář Ján Lašák si připsal třetí nulu v sezóně.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se nacházejí ve velké pohodě, před vlastním publikem zvítězili podesáté za sebou.

Vítkovice vyšly posedmé v sezóně střelecky naprázdno a za desátým Třincem zaostávají v tabulce o čtyři body.

Mistr zůstává na chvostu tabulky

Úřadující mistr z Litvínova se neodpoutal z poslední příčky, ačkoliv byl v duelu s Olomoucí blízko bodovému zisku. Kohouty poslal do vedení Laš, jen o 39 sekund později ale odpověděl Frolo. Rozhodující moment utkání přišel v 52. minutě. Pekr z dorážky dopravil puk za Janusova záda a zařídil Hanákům těsnou výhru.

Verva prohrála podruhé za sebou po předchozích třech vítězstvích, na účast v předkole play off už ztrácí dvanáct bodů. Olomouc získala deset bodů z uplynulých pěti zápasů a je nadále šestá. Před aktuálně sedmou Kometou má sedmibodový náskok.

Draisaitlova vydařená premiéra

Pardubice pod novým koučem Draisiatlem zvítězily v Brně 3:2. Síť rozvlnil už ve dvacáté sekundě utkání Orsava. Díky trefám Marcinka a Sýkory pak v rozmezí 23. a 24. minuty Dynamo odskočilo soupeři na tříbrankový rozdíl. Zdálo se být rozhodnuto, jenže Kometa duel řádně zdramatizovala.

Ve 48. minutě nejprve snížil Ton a o 26 vteřin později pokořil Maxwella i Hruška. Na vyrovnání však domácí nedosáhli a prohráli potřetí za sebou.

Berani vezou z Plzně tři body

Zlín si v minulém kole vyšlápl na vedoucí Liberec a dnes dokázal uspět i na ledě Plzně. Berani měli výtečný začátek a po gólech Maruny a Holíka vedli už ve 4. minutě o dvě branky. Kracík sice zkraje prostřední dvacetiminutovky zkorigoval stav, Lotyš Bukarts však dvěma zásahy definitivně rozhodl o výhře hostů.

Zaváhání Indiánů využil Hradec Králové. V zápase s Karlovými Vary přišel během necelé minuty o dvoubrankový náskok, přesto nakonec slavil výhru. V polovině střetnutí vrátil Mountfieldu vedení Bednář a triumf Východočechů zpečetil v samém závěru střelou do prázdné branky Plášil.

Hradec se posunul na třetí pozici, Vary zůstávají předposlední.

Hokejová Tipsport extraliga, 38. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 7:0
Branky: 13. a 36. Svačina, 7. D. Nosek, 24. Kopecký, 28. Meidl, 31. J. Sýkora, 54. Klesla.
Litvínov - Olomouc 1:2
Branky: 35. Frolo - 35. Laš, 52. Pekr.
Plzeň - Zlín 1:4
Branky: 22. Kracík - 37. a 51. Bukarts, 2. Maruna, 4. Holík.
Brno - Pardubice 2:3
Branky: 48. Ton, 49. J. Hruška - 1. Orsava, 23. Marcinko, 24. P. Sýkora.
Hradec Králové - Karlovy Vary 4:2
Branky: 4. Ihnacak, 8. Frühauf, 30. Bednář, 60. Plášil - 11. Bičánek, 12. Bartek.
Liberec - Vítkovice 2:0
Branky: 7. Valský, 51. Lakatoš.
Sparta - Chomutov 7:1
Branky: 15. a 25. Buchtele, 47. a 49. J. Hlinka, 2. Čajkovský, 3. Sabolič, 28. Polášek - 56. Rutta.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín