Hlavní obsah

Olomouc naštval vítězný gól Třince, Kometa rupla i ve Zlíně. Pardubice porazily Hradec

dos, pnSport.cz
Aktualizováno

Hokejová extraliga v neděli uzavřela 39. kolem svou třetí třetinu a boj o postupové pozice do play off se začíná přiostřovat. V čele dál zůstává suverénní Liberec, který odvezl výhru 7:2 z Karlových Varů, jež jsou nově nejhorším celkem soutěže. Postupovou desítku dál drží Třinec, na jedenácté Vítkovice má čtyřbodový náskok.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu v Karlových Varech.

Článek
Fotogalerie

Lídr z Liberce byl jasným favoritem na ledě Karlových Varů, jednoznačnou výhru 7:2 si ale pojistil až v poslední třetině. Západočeši do 46. minuty drželi nadějnou jednobrankovou ztrátu, pak se ale rozjel šestiminutový brankostroj hostů. Ke dvěma gólům Bulíře vzápětí přidali své trefy Jelínek s Vitáskem a Tygři mohli odjíždět domů s vědomím, že jejich náskok v čele tabulky se po neděli neztenčí. Jedinečnou statistikou se blýskl hostující Radivojevič, který byl u všech sedmi branek Liberce (1+6).

Druhá Sparta ztrácí na Liberec dál deset bodů, po páteční kanonádě proti Chomutovu totiž odvezla všechny body i z Mladé Boleslavi. Nedělní duel nicméně na góly příliš bohatý nebyl, o triumfu pražského celku 2:0 rozhodli během druhé třetiny Hamilton s Netíkem.

Boleslav dál drží šestou příčku, se čtyřbodovou ztrátou jí ale na záda dýchá sedmý Chomutov. Piráti po čtyřech porážkách v řadě přetlačili čtvrtou Plzeň a po vítězství 4:3 oživili naději na šestku přímo postupující do čtvrtfinále play off. Západočeši přišli v průběhu první třetiny vedení a pak už jen neúspěšně dotahovali.

Albi jr. se poprvé zapsal mezi ligové střelce

Nad brněnskou Kometou visel strašák tří porážek v řadě, suverénní Zlín, který doma neprohrál sedm zápasů za sebou, ale nebyl ideální soupeř na léčbu pošramocené pověsti. Domácí vykročili za vítězstvím gólem z 25. minuty a triumf 4:1 pojistili dvěma trefami v poslední třetině. Ofenzivní snahu hostů úspěšně tlumil domácí brankář Kašík a Zlín se v tabulce posunul před svého dnešního soupeře.

Napínavý až do samotného závěru byl duel Vítkovic s Litvínovem. Severočeši na ledě soupeře vedli o dvě branky, ve třetí části ale byli k vítězství blíž pro změnu domácí. Dvě minuty před koncem litvínovský Kristian Reichel vynutil svým prvním ligovým gólem prodloužení, dva body ale nakonec zůstaly doma. Triumf v nájezdech zajistil Štencel. Vítkovice tak dál bojují o postupovou desítku a Litvínov díky bodu opustil poslední příčku tabulky, kterou předal Varům.

Draisaitl proti "svému" Hradci uspěl

Třinec v pátek nadělil sedmigólový debakl Boleslavi a další body, jimiž by pojistil desátou příčku v tabulce, chtěl i z Olomouce. Zápas na ledě šestého celku extraligy ale tak jasný průběh neměl. Jednobrankový náskok domácích hosté umazali na konci druhé třetiny a zápas nakonec dospěl do prodloužení, které mělo dramatické rozuzlení. Domácí se totiž hodně zlobili na rozhodčí, že netrestali kontakt hostujícího Adamského s Mikúšem před olomouckou brankou, po němž se k volnému puku dostal Marek Růžička a přesnou ranou rozhodl zápas.

Hodně pikantní náboj mělo také nedělní východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Na střídačku Pardubic se totiž podruhé postavil kouč Peter Draisaitl, který většinu sezóny vedl právě Hradec. A při prvním duelu na domácím ledě německý trenér uspěl, byť hosté dvakrát vedli. Vítězný gól Pardubic, které aktuálně dělí od desáté příčky šest bodů, vstřelil kapitán Petr Sýkora.

Tipsport extraliga - 39. kolo
Zlín - Brno 4:1
Branky: 3. Říčka, 25. Štumpf, 52. Bukarts, 57. Čech - 21. Hruška.
Vítkovice - Litvínov 5:4 po sam. nájezdech
Branky: 28. Sloboda, Olesz, 50. Štich, 55. Balán, rozhodující nájezd Štencel - 19. Martynek, 27. Doležal, 34. Piroš, 58. Reichel.
Karlovy Vary - Liberec 2:7
Branky: 12. Rachůnek, 24. Gorčík - 7. Radivojevič, 18. Vampola, 23. Lakatoš, 46. a 48. Bulíř, 50. Jelínek, 52. Vitásek.
Olomouc - Třinec 1:2 v prodl.
Branky: 27. Mikuš - 40. Kopecký, 63. Růžička.
Pardubice - Hradec Králové 3:2
Branky: 29. a 58. Sýkora, 47. Rapáč - 22. Frühauf, 39. Dej.
Chomutov - Plzeň 4:3
Branky: 15. a 41. Červenka, 19. Kämpf, 27. Jánošík - 9. Hrňa, 29. Svoboda z tr. střílení, 44. Preisinger.
Mladá Boleslav - Sparta 0:2
Branky: 24. Hamilton, 36. Netík.

Reklama

Související témata: