Hlavní obsah

Liberec poprvé v historii postoupil do finále extraligy, Slavia novým lídrem baráže

oc, škvSport.cz
Aktualizováno

Ani v osmém zápase letošního play off extraligy nenašli hokejisté Liberce přemožitele. Po výhře 4:0 na zápasy ve čtvrtfinále proti Chomutovu Bílí Tygři stejným výsledkem zdolali Mladou Boleslav a poprvé v historii postoupili do finále. Poslední zápas Severočeši vyhráli 5:2, celkově to byla již čtrnáctá výhra v řadě, což je nový rekord soutěže. V baráži se do čela vyšvihla Slavia, která vydřela výhru 5:4 na ledě Jihlavy. Litvínov totiž podlehl domácím Karlovým Varům 2:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu proti Mladé Boleslavi. Vlevo útočník Branko Radivojevič.

Článek
Fotogalerie

Pro Mladou Boleslav byl úspěchem už postup do semifinále, Středočeši ale věděli, že pokud dnes prohrají, skončí pro ně sezóna. Domácí také byli první, kdo se radoval z gólu. Do úniku se dostal Pacovský, kteří tváří v tvář Lašákovi uspěl.

Bruslařský klub vyhrál první třetinu, vedení se mu ale udržet nepodařilo. Řepík nejdříve v početní výhodě srovnal a Vitásek o dvě minuty později napotřetí dorazil vlastní střelu.

V zápase hrály důležitou roli přesilové hry. Stříteskému se v jedné z nich podařilo po teči ještě jednou skóre zápasu srovnat, ale ještě do konce první třetiny se v další početní výhodě prosadil Bulíř.

Jedinou kaňkou zápasu byl drsný nájezd Kučného u mantinelu na Řepíka. Domácí obránce vyfasoval pět minut plus do konce zápasu. A Bílí Tygři v přesilovce čtvrtým gólem z hole Bakoše odmítli zdramatizování zápasu. Poslední gól přidal do prázdné brány Jelínek.

Liberec se ve finále střetne s vítězem série Sparta - Plzeň. Série je zatím vyrovnaná 2:2 na zápasy.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Mladá Boleslav - Liberec 2:5
Branky: 14. Pacovský, 38. Stříteský - 25. Řepík, 27. Vitásek, 40. Bulíř, 57. Bakoš, 60. Jelínek. Konečný stav série: 0:4.
Baráž, 4. kolo:
Jihlava - Slavia 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 6. Skořepa, 26. Kolář, 29. Grebenyuk, 55. Seman - 14. Markovič, 27. Drahorad, 40. Mikulík, 60. Tuominen, roh. náj. Šafránek.
Karlovy Vary - Litvínov 3:2
Branky: 20. Vachovec, 27. Tomeček, 36. Haščák - 44. Pavelka, 52. Duda.

Baráž má nového lídra

Slavia na ledě Jihlavy čtyřikrát prohávala o jednu branku a čtyřikrát se dokázala na svého soka dorovnat. Naposledy se to podařilo po gólu Tuominena pouhých 50 vteřin před koncem třetí třetiny. V následném prodloužení gól nepadl a v nájezdech už Pražané rozhodli o svém vítězství a vyšvihli se do čela barážové tabulky.

To jim umožnila i porážka Litvínova. Stále ještě úřadující český šampión na ledě Karlových Varů prohrával na začátku třetí části 0:3 a pokusil se o zdramatizování zápasu, ale góly Pavelky a Dudy nakonec k bodům nestačily.

Tabulka baráže:
1.Slavia Praha4210116:108
2.Litvínov4201112:107
3.Karlovy Vary4200214:146
4.Jihlava401129:173

Reklama