Hlavní obsah

Pešán pod Jandačem hrál, teď ho chce porazit. Ale své fígle už asi změnil, tuší kouč Tygrů

Liberec

Málokterý kouč se může pochlubit tím, že svému protivníkovi mohl nahlédnout přímo do trenérské kuchyně. Čtyřiadvacetiletého hokejového útočníka Filipa Pešána si v sezóně 2002/2003 z týmu Jabloneckých vlků vytáhl na dva extraligové zápasy Liberec. A na střídačce extraligového nováčka tehdy stál Josef Jandač…

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Bílých Tygrů Liberec Filip Pešán.

Článek

Teď se při vyvrcholení sezóny postaví proti sobě, od čtvrtka Pešán povede do boje o mistrovský pohár Liberec, Jandač pražskou Spartu. „Je to spíš kuriozita, moc let zpátky,“ pousměje se Pešán při vzpomínce na své nakonec jediné dva extraligové starty.

Nečeká, že by snad při finálové partii mohl těžit z bližší znalosti Jandačova know-how. „Myslím, že Pepa se od té doby hodně změnil a já také. A ty trenérské fígle, které měl před dvaceti lety, už asi změnil,“ tuší Pešán. „Ale kdybych si vzpomněl, že se na nějaký chystá, určitě zareaguju,“ ujišťuje s úsměvem.

Spravedlivé finále

V sezóně měl učitel nad svým žákem navrch, ze čtyř vzájemných soubojů byl třikrát spokojenější Jandač.

„Ty zápasy jsme prohráli kvůli opakovaným chybám v systému i přístupu hráčů, pro hráče i trenéry je to jasný signál nepodcenit žádný detail. Sparta nás jako jediná třikrát porazila, a tak může mít určité sebevědomí, my zase můžeme mít touhu nejen vyhrát finále, ale vrátit Spartě porážky ze základní části,“ líčí liberecký kouč a po další dlouhé zápasové pauze už vyhlíží rozhodující souboje s Jandačovými svěřenci.

„Po průběhu sezóny je to spravedlivé finále. My i Sparta si ho zasloužíme, oba týmy zatím odehrály extrémně dobrou sezónu, tak doufám, že uvidíme extrémně dobré finále,“ těší se Pešán.

Který tým letos vyhraje finále play off a získá mistrovský titul?
Liberec
60,4 %
Sparta
39,6 %
Celkem hlasovalo 26740 čtenářů.

Reklama

Související témata: