Hlavní obsah

Litvínov smetl v baráži Slavii. Vary si poradily s Jihlavou a poskočily na druhé místo

Praha
Aktualizováno

Baráž o hokejovou extraligu dnes vstoupila do své druhé poloviny a v úterních zápasech sedmého kola se dařilo oběma extraligovým týmům. Litvínov zdolal před vlastním publikem pražskou Slavii vysoko 5:1 a upevnil si vedení. Karlovy Vary porazily doma poslední Jihlavu 4:2 a poskočily na druhé místo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví gól proti Slavii v zápase 7. kola baráže o extraligu.

Článek
Fotogalerie

Litvínov měl skvělý start do utkání a v první třetině v podstatě rozhodl o tříbodovém zisku. Hned z první útočné akce udeřil Martynek, o další dvě minuty později přidal druhý gól Pavlík a v 8. minutě zvýšil na 3:0 v přečíslení dva na jednoho Hanzl.

Brankostroj domácích tím ale neskončil. Čtvrtou trefu Chemiků zařídil ve 12. minutě Gerhát a Hyláka v brance nahradil Král. Slavia ještě do první sirény dokázala stav zkorigovat, poslední slovo ale měl Lukeš, jenž v přesilovce zpečetil triumf žlutočerných.

Severočeši v baráži před svými diváky ještě neztratili ani bod a upevnili si první příčku v tabulce. Pražané bodovali pětkrát za sebou, tentokrát ale odjeli s prázdnou a přišli o druhou pozici.

Vary poskočily na druhé místo

Zaváhání červenobílých totiž využily Karlovy Vary. V domovské aréně se jim v baráži daří a potvrdily to i v úterý proti Jihlavě. Do vedení sice šla zásluhou Prokše Dukla, jenže lázeňskému celku stačilo zkraje prostřední dvacetiminutovky pouhých 74 vteřin k tomu, aby duel otočil.

Nejprve srovnal Redlihs a po něm překlopil výsledek na stranu Energie Marosz. Ve 30. minutě navíc uklidnil domácí příznivce třetím zásahem Jakub Svoboda a i když hosté ještě po trefě Skořepy snížili, o vítězství se již Západočeši nenechali připravit. Na konečných 4:2 uzavřel necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby při power play Jihlavy Huna.

Tabulku vede Litvínov s čtyřbodovým náskokem na druhé Karlovy Vary. Třetí Slavia ztrácí na Energii bod, poslední Jihlava zaostává za Západočechy o pět bodů.

Baráž o hokejovou extraligu, 7. kolo:
Litvínov - Slavia 5:1
Branky: 2. Martynek, 4. F. Pavlík, 8. Hanzl, 12. Gerhát, 37. Lukeš - 15. T. Jiránek.
Karlovy Vary - Jihlava 4:2
Branky: 25. Redlihs, 26. Marosz, 30. Jak. Svoboda, 59. R. Huna - 23. Prokš, 39. Skořepa.
Tabulka:
1.Litvínov7411125:1515
2.Karlovy Vary7310321:1911
3.Slavia Praha7212221:2110
4.Jihlava7111414:266

Reklama