Hlavní obsah

Hokejisty zlomil druhý gól, čekali přerušení hry

Čeští hokejisté museli na domácím turnaji Česká pojišťovna Cup podruhé v řadě spolknout nepříjemnou porážku. Zatímco v sobotu je jednoznačně přehráli Švédové, o den později si utkání s Ruskem doslova prohráli sami. Zápas měli až do úplného závěru pod kontrolou a diktovali tempo hry, po hrubých chybách ale dostali během dvou minut dva těžké údery, ze kterých už neměli čas se vzpamatovat.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

V zápase s Ruskem došlo k několika potyčkám.

Článek
Fotogalerie

"Znovu se bohužel ukázala nesehranost a nezkušenost týmu, přičemž u některých hráčů bylo vidět, že na mezinárodní hokej prostě nestačí," lamentoval po zápase trenér Alois Hadamczik aniž by chtěl někoho jmenovat. "Dvě utkání byla velmi dobrá co se týče nasazení, ale naši beci byli možná až příliš útočně ladění. Slova chvály mám však pro Milana Hniličku, který chytal pokaždé výborně," dodal.

Hnilička: Rozhodčí měl před druhým gólem přerušit hru

Brankář Liberce se v Tipsport Areně mohl cítit jako doma, o to víc jej porážka mrzela. "Škoda, že jsme si pokazili před fanoušky dojem, protože zápas jsme měli rozehraný velmi dobře. Hokej je ale hra chyb a ty jsme dnes bohužel dělali my. Musíme se z toho poučit," dodal gólman, jehož nejvíce rozlítila situace před druhým gólem Rusů. "Všichni jsme čekali, že rozhodčí přeruší hru, vždyť puk byl zamotaný v síťce. Jsem zvyklý, že v 95 procentech se tyhle situace pískají. Ale je to vždy na uvážení rozhodčího," dodal už smířlivě brankář, kterému se ani nechtělo dojít pro cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

Ze sporného momentu před rozhodujícím gólem Rusů nebyl moudrý ani Karel Rachůnek. "Puk se motal na síťce, kluci čekali na písknutí rozhodčího," tvrdil bek ruské Jaroslavle. "Ze zápasu jsem jinak měl dobrý pocit, do těch tří osudných minut jsme hráli dobře," dodal hráč, jenž skvěle přihrál na jediný gól českého týmu. "Dostal jsem dobrou přihrávku od Ondry Veselého, neukvapil jsem se a viděl líp postaveného Vencu Skuhravého, který to parádně trefil."

Podle Hlinky rozhoduje um, ne štěstí

Hodně bylo řečeno o štěstí či smůle, ale za tyto fráze se Jaroslav Hlinka nechtěl schovávat. "Nechtěl bych se vymlouvat, že by nám scházelo štěstí. Spíš nám chybělo více umu," řekl na rovinu. "Všichni jsme přijeli uhrát dobrý výsledek. Ale je to začátek sezóny, proto naše hra byla ještě taková syrová. Nesehranost je ještě hodně znát, ale na dalších turnajích se pokusíme napravit dojem," slíbil útočník švýcarského Klotenu.

Reklama

Související témata: