Hlavní obsah

VIDEO: V NHL uznávaný gólman Rinne vyrobil kiks, ze kterého už se Minsk nevzpamatoval

Magnitogorsk

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Tohle přísloví možná napadlo hokejového gólmana Nashvillu Pekku Rinneho, který během výluky pomáhá v Kontinentální lize Dinamu Minsk. Za obrovskou hrubici finského brankáře zaplatil běloruský celek inkasovaným gólem, který vyrovnaný zápas zlomil na stranu Metallurgu. Ten si nakonec připsal pohodlnou výhru 7:2.

Hrubka Pekky Rinneho.

 
Článek

Nešťastný moment Rinneho přišel na začátku třetí třetiny. Finský brankář, který v sobotu oslaví třicátiny, chtěl svým spoluhráčů pomoct při rozehrávce, a tak se do rohu kluzišti vydal za vyhozeným pukem. Poslat kotouč po mantinelu se mu ale ne a ne povést, čehož využil dojíždějící Enver Lisin. Útočník Magnitogorsku si objel prázdnou branku a pohodlně zvýšil na 2:0.

Minsk, za nějž do zápasu nastoupili i Češi Krajíček, Irgl a Pivko, laciný gól rozhodil, do konce třetiny inkasoval ještě dvakrát a nakonec musel skousnout debakl 2:7.

Rinne je přitom v NHL považován za jednoho z nejlepších brankářů. V posledních dvou sezónách byl pokaždé nominován na Vezinovu trofej udílenou nejlepšímu gólmanovi soutěže. Před rokem přesně v den svých devětadvacátých narozenin s ním Nashville podepsal nový sedmiletý kontrakt, který mu zaručuje 49 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: