Hlavní obsah

Milionáři už jste, tak hrajte zadarmo! vybízí Riga své hráče

V létě na ně doplatily celky Lva Praha i Spartaku Moskva, které kvůli nim do nového ročníku Kontinentální hokejové ligy ani nezasáhly, nyní finanční problémy přiznává i další útočník nejlepší evropské hokejové soutěže. Hráčům lotyšského Dinama Riga, za které chytá i český gólman Jakub Sedláček, se zpožďují výplaty a vedení klubu proto přišlo s návrhem, jak se z potíží dostat. Otázkou zůstává, jak se to bude zamlouvat samotným hráčům...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Jakub Sedláček v dresu lotyšské Rigy.

Článek

Že v Rize není vše v pořádku, přiznával už před startem sezóny kapitán týmu Georgijs Pujacs. Nastalou situaci označoval za velice komplikovanou a potvrdil, že přežít zářijový měsíc bude „velice těžké". Po schůzkách s majitelem klubu se mu ale dostalo ujištění, že od října se situace zlepší a všechno poběží v zaběhnutých kolejích.

Jenže teď to vypadá, že může být všechno jinak. „Jednáními se sponzory jsme strávili spoustu času, snažíme se finanční situaci vyřešit. Hokejisté vždycky dostali zaplaceno včas, teď se ale výplaty trochu zdržely. Co mám ale dělat? I takový je život," prohlásil v rozhovoru pro ruskou agenturu Itar-Tass předseda představenstva klubu Juris Savickis.

Na řešení, které by Rize pomohlo, už přišel. „Některým lotyšským hokejistům jsem doporučil, aby tuto sezónu hráli zadarmo. Oni už jsou milionáři, tak proč by jeden rok nemohli zvládnout bez nároku na finance? Rád bych viděl, jestli jsou patrioti Dinama a dokážou hrát i za malou výplatu," dodal Savickis.

Problémy kromě Rigy trápí v KHL i Novosibirsk. Prezident soutěže Alexandr Medveděv krátce před startem sezóny připustil, že ne všechna mužstva jsou finančně zajištěná, ubezpečil ale, že všech osmadvacet účastníků KHL tento ročník dokončí.

Reklama

Související témata: