Hlavní obsah

Nagy nasázel v devíti utkáních 10 gólů. Už ho sleduje New York Rangers

Ivan Vilček, BratislavaSport.czPrávo

Skvělé výkony Ladislava Nagye v Kontinentální hokejové lize (KHL) v dresu Slovanu Bratislava neušly pozornosti skautům New York Rangers. „Je to stále hráč, který by se v NHL neztratil,“ naznačil pro deník Šport skaut New York Rangers Otto Haščák.

Foto: (AP Photo/NHL, HO)

Slovenský útočník Ladislav Nagy.

Článek

„Pokud mají zájem, je to pěkné. Ale zatím jsou to jen řeči. Dokud nepřijde nabídka, není co řešit. Já o tom nic nevím, ani s agentem jsem nemluvil. Ve Slovanu se mi líbí," reagoval Nagy. Připustil, že před dvěma lety se o návrat do NHL snažil, ale nevyšlo to. „Nabídli mi pouze dvoucestní smlouvu, a to jsem nechtěl," dodal.

Nagy je čtvrtým nejlepším střelcem KHL, když v devíti utkáních (pro zranění jedno utkání vynechal) vstřelil deset branek a dosáhl dva hattricky. Jeho slalom přes celé kluziště a výstavní branka v utkání proti Kazani se stala gólem týdne v KHL.

Není to jen o mně

Slovenský reprezentant hraje suverénně, režíruje přesilovky a skvěle funguje jeho spolupráce s českými útočníky Michalem Vondrkou a Václavem Nedorostem. „Není to jen o mě, bojujeme všichni. Zatím mi to tam padá, ale hodně šancí mají i ostatní. Jsou to vynikající hráči, určitě se rozstřílejí," uvedl Nagy po utkání proti Minsku, v němž rozhodl o vítězství Slovanu v samostatném nájezdu.

Nagy odehrál v NHL 435 utkání a dosáhl v nich 311 bodů. V roce 2008 kývl na lukrativní nabídku Čerepovce. Tam se mu však nedařilo a ve dvou sezónách dosáhl jen 14 branek. „To bylo moje nejhorší období. V Čerepovci mě to vůbec nebavilo," vzpomíná. Následně hrál v MoDo, v Minsku, za HC Lev Poprad, Košice a v Jokeritu Helsinky. Slovensko reprezentoval na šesti mistrovstvích světa. Je držitelem zlaté (2002) a bronzové (2003) medaile.

Reklama

Související témata: