Hlavní obsah

Astana - Chanty-Mansijsk 2:3 PPKašpar zařídil Chanty-Mansijsku výhru v prodloužení

Moskva
Aktualizováno

Útočník Lukáš Kašpar rozhodl v Kontinentální hokejové lize o vítězství Chanty-Mansijsku na ledě Astany 3:2 v prodloužení. Mistr světa z roku 2010 ukončil zápas proti svému bývalému týmu v 62. minutě gólem v přesilovce. Kašpar skóroval po devíti utkáních a připsal si sedmou branku v sezóně, kterou Jugře pomohl přerušit sérii čtyř porážek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Lukáš Kašpar přichází na sraz hokejové reprezentace

Článek

Svůj třetí gól v tomto ročníku vstřelil obránce Jan Kolář z Vladivostoku, který zvítězil 3:2 v prodloužení na ledě Atlantu Mytišči. Jeho tým vyhrál počtvrté za sebou.

Teprve druhou porážku ve dvaadvacátém zápase utrpěl Petrohrad. Nejlepší tým soutěže prohrál 2:3 po samostatných nájezdech v Jaroslavli, za kterou zaznamenal jednu asistenci Jiří Novotný. Favorizovaní hosté vedli do 56. minuty, kdy Alexandra Saláka v brance SKA překonal Sergej Koňkov. Rozstřel pak rozhodl až v páté sérii Staffan Kronwall, který vyzrál na Saláka blafákem.

Gólman Jakub Sedláček asistoval u první branky Dinama Riga, které zvítězilo na ledě Dynama Moskva 4:3. Lotyšský celek vyhrál potřetí za sebou, což se mu povedlo poprvé v sezoně, a opustil poslední místo v Bobrovově divizi.

Nejproduktivnější český hráč v soutěži Jan Kovář si připsal asistenci u jediného gólu zápasu mezi Kazaní a Magnitogorskem, v němž o těsné výhře vedoucího týmu Charlamovovy divize rozhodl Danis Zaripov.

Vladimír Sobotka přispěl asistencí k vítězství Omsku 3:0 nad Čeljabinskem. Avangard potvrdil tradici z posledních osmi zápasů, v nichž lídr Černyševovy divize pravidelně střídá porážky a výhry.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Čeljabinsk 3:0 (Sobotka 0+1)
Barys Astana - Chanty-Mansijsk 2:3 v prodl. (za hosty Kašpar 1+0).
Ufa - Nižněkamsk 2:3 po sam. nájezdech
Atlant Mytišči - Vladivostok 2:3 v prodl. (za hosty Kolář 1+0)
Dynamo Moskva - Dinamo Riga 3:4 (za hosty Sedláček 0+1)
Jaroslavl - Petrohrad 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Novotný 0+1)
Kazaň - Magnitogorsk 0:1 (Kovář 0+1)
Viťaz Podolsk - Jokerit Helsinky 0:2
Dinamo Minsk - Chabarovsk 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Krajíček 0+1).

Reklama