Hlavní obsah

Zájem o české hokejisty! Jaroslavl v draftu KHL získala práva hned na čtyři

Práva na čtyři české hokejisty si v draftu Kontinentální ligy zajistil Lokomotiv Jaroslavl, který si vybral útočníky Dominika Simona a Tomáše Noska, brankáře Petra Mrázka a obránce Petra Zámorského. Po zadákovi Filipu Pavlíkovi a útočníkovi Marku Růžičkovi sáhl Omsk, Dinamo Minsk si vybralo gólmana Patrika Bartošáka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Dominik Simon oslavuje svůj gól během utkání se Švédy na MS v Praze.

Článek

Jaroslavl využila na české hokejisty své první tři volby. Simona, který působí v extraligové Plzni, si vybrala jako čtyřku. Další výběr měl Lokomotiv na sedmé pozici a sáhl po Mrázkovi, který se z farmy v Grand Rapids v AHL dostal až do pozice jedničky Detroitu v play off NHL.

Na 18. místě zástupci Jaroslavle vybrali Zámorského, jenž má kontrakt s New York Rangers, ale uplynulý ročník strávil ve finském Blues Espoo a švédském Örebro. Na 97. místě si Lokomotiv zajistil práva na Noska, který má ještě na příští rok smlouvu s Detroitem. Celou sezónu strávil v Grand Rapids a v současné době ještě bojuje o Calderův pohár.

Omsk použil na Pavlíka, jenž získal v extralize titul s Litvínovem, svou druhou volbu na celkové 40. pozici. Na 126. místě Avangard draftoval Marka Růžičku z Třince. O pozici dříve sáhlo Dinamo Minsk po Bartošákovi, který působí na farmě Los Angeles v celku Manchester Monarchs v AHL a stejně jako Nosek má se svým týmem šanci na Calder Cup.

Reklama