Hlavní obsah

Kýhos je novým trenérem Slovanu Bratislava

Prognózy se potvrdily! Hokejisty Slovanu Bratislava bude v Kontinentální lize trénovat Vladimír Kýhos. Osmapadesátiletý kouč, který naposledy vedl v extralize Kometu Brno, se slovenským klubem podepsal roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Kýhos (zcela vlevo) ještě jako kouč brněnské Komety při utkání v pražském Edenu.

Článek

Informace o tom, že Slovan povede Kýhos, se objevily již v druhé polovině června. Český kouč však smlouvu podepsal až nyní, poté, co se vrátil z dovolené v Řecku.

"Podepsal jsem roční smlouvu a poslal jsem ji obratem panu Šteflovi (sportovnímu řediteli klubu). Ten mi má dát vědět, kdy začneme přípravu," uvedl Kýhos pro deník Plus jeden deň. Jeho asistentem by měl být stejně jako v Kometě Martin Pešout.

Bratislavský klub bude nakonec v KHL působit dál, přestože v předešlých dvou sezónách měl velké ekonomické problémy. V polovině června vedení soutěže start Slovanu potvrdilo i pro ročník 2015/16. Klub údajně získal strategického partnera.

Kdy a kde začne příprava týmu na novou sezónu, která odstartuje 24. srpna, není podle slovenského deníku známo. Podle oficiálního webu je navíc na soupisce aktuálně jen sedm hráčů.

Reklama

Související témata: