Hlavní obsah

Dvanáctihodinová krušná dřina. Kempný dostal v přípravě s Omskem zabrat

Chomutov

S hokejisty ruského Avangardu Omsk se na soustředění v Chomutově připravoval i český obránce Michal Kempný, který do zvučného klubu KHL přestoupil v létě z Komety Brno. „Zatím mám jen dobré dojmy, všechno klape, nemohu si na nic stěžovat,“ tvrdí člen reprezentačního kádru po prvním měsíci v novém angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Michal Kempný.

Článek

Zůstaňme ale na úvod ještě v českém hokeji. Jste dál v kontaktu s Kometou Brno?

Ano, kluky sleduji. Píšeme si a vím, co se tam děje. Přišli obránci Tomáš Kaberle a Ríša Stehlík, pro mužstvo jen dobře. Lidi aspoň uvidí jiné hráče. Kometě budu fandit a věřím, že může hrát v extralize o nejvyšší příčky.

Co vy a česká reprezentace v nové sezóně?

Budu se snažit hrát v KHL co nejlépe, abych si řekl o šanci v národním mužstvu.

Plně se už soustřeďujete na novou štaci. Byl jste už v Omsku, abyste se seznámil s tamním prostředím?

K týmu jsem se připojil už přímo v Omsku počátkem července. Tedy ještě před soustředěním v Chomutově. Co se týče zázemí Avangardu, tak všechno je na nejvyšší úrovni. I město je hezké.

Pomáhá vám v adaptaci na nové prostředí český útočník Vladimír Sobotka, který působí v Omsku už druhou sezónu?

Ještě než jsem podepsal smlouvu, získal jsem od Vládi informace, jak to tam chodí. Na úvodním kempu v Omsku ale s námi ještě nebyl, takže jsem se s ním potkal až v Chomutově. Jsem rád, že je tady s námi a mně i brankáři Dominiku Furchovi, který přišel se mnou, pomůže a poradí v mnoha věcech.

Jaké máte poznatky ze zápasů v novém dresu?

Premiérově jsem nastoupil za Omsk právě v Chomutově proti Novokuzněcku. Těšil jsem se i na utkání proti domácím Pirátům, ale natáhl jsem si břišní sval. A raději jsem uznal, že bude lepší se dát do kupy. Věřím, že půjdu na led na turnaji v Čeljabinsku.

Byly tréninky na chomutovském soustředění hodně náročné?

Jednak se mi líbí, že jsme byli v Česku, což je příjemná část přípravy. Po tréninkové stránce jsme dostali zabrat, byla to dřina. Ale to je účel. Krušné dny začínaly ráno v sedm hodin a končily v sedm večer. V Rusku se hodně preferuje běhání, což v Česku v přípravě moc není. Při nynějším soustředění jsme měli testy na tři kilometry na ovále, běhalo se i v parku.

Nemrzí vás, že v Omsku není český trenér? Spekulovalo se o Vladimíru Růžičkovi, který nakonec šel do Chomutova.

Jsem smířený s tím, jak se situace vyvinula. Máme trenéry, jací jsou, a nevidím problém. Jsou to ruští koučové, kteří vědí o čem KHL je. Věřím, že to bude v pohodě.

Reklama

Související témata: