Hlavní obsah

Hokejisté Německa mají v nominaci na MS tři krajánky

Pouze dvě posily ze zámoří mají v šestadvacetičlenném širším kádru pro mistrovství světa na Slovensku hokejisté Německa. Trenér Uwe Krupp může využít jen služby obránce Korbiniana Holzera a útočníka Marcela Müllera, kteří působili na farmě Toronta v celku Toronto Marlies v nižší AHL. V NHL odehrál Holzer jen dva zápasy a Müller o jeden více.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Po vyřazení Buffala v prvním kole Stanleyova poháru s Philadelphií skončila v noci klubová sezona pro útočníka Jochena Hechta. Start na šampionátu je ale u zkušeného třiatřicetiletého centra hodně nejistý, protože v úterý nastoupil poprvé po měsíční pauze způsobené otřesem mozku. V kádru už není také obránce Alexander Sulzer z Floridy, který nehrál na konci sezony kvůli zranění třísel.

V play-off pokračuje do druhého kola zadák Christian Ehrhoff s Vancouverem a útočník Marco Sturm s Washingtonem. Pokračuje i Nashville se zraněným centrem Marcelem Gocem. Zadáka Dennise Seidenberga z Bostonu čeká dnes rozhodující sedmý zápas prvního kola proti Montrealu.

Jediným dalším krajánkem v kádru je vedle Holzera s Müllerem obránce Justin Krueger ze švýcarského Bernu, čtyřiadvacetiletý syn bývalého trenéra švýcarské reprezentace Ralpha Kruegera. Největší zastoupení v týmu z domácí DEL má s pěti hokejisty Mannheim. Nejzkušenějším hráčem je forvard Daniel Kreutzer z Düsseldorfu, který má na kontě už 195 startů v národním týmu a na turnaji může pokořit dvoustovku.

Němce čeká na úvod mistrovství světa v pátek v 16:15 duel s Ruskem. V neděli se v dalším utkání základní skupiny A utkají od 20:15 s domácím Německem a v úterý od 16:15 změří síly se Slovinskem.

Nominace hokejistů Německa na MS na Slovensku (29. dubna - 15. května):
Brankáři: Jochen Reimer (Wolfsburg), Dimitri Pätzold (Straubing), Dennis Endras (Augsburg),
Obránci: Denis Reul, Robert Dietrich, Nikolai Goc (všichni Mannheim), Frank Hördler, Constantin Braun (oba Eisbären Berlín), Christopher Fischer (Wolfsburg), Kevin Lavallee (EHC Mnichov), Justin Krueger (Bern/Švýc.), Korbinian Holzer (Toronto Marlies/AHL),
Útočníci: John Tripp, Christoph Ullmann, Philip Gogulla (všichni Kolín nad Rýnem), Frank Mauer, Marcus Kink (oba Mannheim), Daniel Kreutzer, Patrick Reimer (oba Düsseldorf), Thomas Greilinger, Felix Schütz (oba Ingolstadt), Michael Wolf (Iserlohn), Kai Hospelt (Wolfsburg), André Rankel (Eisbären Berlín), Alexander Barta (Hamburk), Marcel Müller (Toronto Marlies/AHL).

Reklama