Hlavní obsah

Proti Norům bude chytat Kovář, trenér čeká na výsledky NHL

Jirka G. Novák, StockholmSport.cz

Výborný výkon Jakuba Kováře v zápase s Dánskem mu vysloužil druhou šanci na mistrovství světa. V pondělí si zachytá proti dalšímu severskému soupeři, tentokrát z Norska. Jakub Štěpánek, jenž chytal sobotní zápas proti Švédsku, bude podruhé v roli náhradníka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankáři Jakub Štěpánek (vlevo) a Jakub Kovář na tréninku národního týmu

Článek

"Oba naši gólmani jsou výborní, Štěpánek chytil proti Švédům řadu velkých šancí, ale pro pondělní souboj s Norskem jsme se rozhodli pro Kováře," oznámil Alois Hadamczik po nedělním tréninku českého týmu ve Stockholmu.

Změny nastanou i ve složení obranných dvojic. S Blaťákem bude nově hrát Petr Čáslava, Nakládal se přesune k Mojžíšovi a jeho bývalý parťák Krajíček bude nastupovat s Němcem. Útoky zůstanou stejné, pouze s jednou malou korekturou - Tenkrát se v prvním útoku vedeném Plekancem přesune na levou stranu, zatímco Frolík napravo.

Blízko zapsání na soupisku by mohl být útočník Petr Koukal, ale bude záležet na tom, jak se budou vyvíjet série v NHL. "Čekáme na výsledky NHL. Jsou tam hráči, kteří mohou být volní a jsme s nimi domluveni, že by v takovém případě přijeli. Ale o konkrétních jménech zatím mluvit nebudeme," řekl Hadamczik.

Předpokládaná sestava proti Norsku:
Kovář - Blaťák, Čáslava, Krajíček, Němec, Nakládal, Mojžíš  - Tenkrát, Plekanec, Frolík - M. Michálek, Krejčí, Průcha - Vondrka, P. Nedvěd, Hemský - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Reklama