Hlavní obsah

Hokejisté Slovenska mají v kádru sedm krajánků z české extraligy

Bratislava

Sedm hráčů z české extraligy mají v kádru hokejisté Slovenska, kteří zahájí zápasovou přípravu na mistrovství světa ve středu a ve pátek duely ve Švédsku. Úřadující vicemistři světa, které vede český trenér Vladimír Vůjtek, se představí v úvodních utkáních Euro Hockey Challenge nejdříve v Oskarshamnu a o dva dny později ve Växjö.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český hokejový trenér Vladimír Vůjtek na slovenské střídačce

Článek

Z české extraligy nominoval Vůjtek beky Karola Slobodu z Vítkovic, Reného Vydareného z Českých Budějovic, Jána Brejčáka z Litvínova, Marka Ďalogu s útočníky Martinem Bartkem a Radoslavem Tyborem z Pardubic a Juraje Majdana z Litvínova.

Švédové mají v kádru na zápasy se Slovenskem i dva útočníky, kteří v této sezoně hráli Kontinentální ligu za Lva Praha - Richarda Gyngeho a Nicklase Danielssona.

Nominace Slovenska:
Brankáři: Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/KHL).
Obránci: Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Martin Štajnoch, Ivan Švarný (všichni Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga (Pardubice/ČR), Branislav Mezei (Jekatěrinburg/KHL), Karol Sloboda (Vítkovice/ČR), René Vydarený (České Budějovice/ČR), Ján Brejčák (Litvínov/ČR).
Útočníci: Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všichni Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Radoslav Tybor (oba Pardubice/ČR), Ján Sýkora (Banská Bystrica), Michael Vandas (Poprad), Jakub Gašparovič (Medveščak Záhřeb/EBEL), Juraj Majdan (Litvínov/ČR), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/KHL).

Reklama

Související témata: