Hlavní obsah

Další rána pro Růžičku! Palát, Gudas ani Šustr nepřijedou

Tampa

Staronový kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička škrtá před mistrovstvím světa v Minsku jednu možnou posilu z NHL za druhou. Vedle zkušených veteránů se nedočká ani mladíků z Tampy Bay, jimž po prvním kole Stanley Cupu skončila sezóna. Z různých důvodů se omluvili útočník Ondřej Palát a obránci Radko Gudas a Andrej Šustr.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Ondřej Palát smutní. Jeho Tampa Bay vypadla z play off už v prvním kole, když nestačila na Montreal.

Článek

"Palát i Gudas dohrávali se zraněním a neprošli výstupní lékařskou prohlídkou. Šustr se po dohodě s agentem omluvil, protože nemá pro příští sezónu smlouvu," uvedl Lener. Palát s Gudasem tak nenavážou na svůj start na olympijských hrách v Soči.

Palát odehrál tři ze čtyř zápasů proti Montrealu a absentoval i v závěru základní části zámořské soutěže. Přesto měl trenér Vladimír Růžička o služby kandidáta na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL zájem.

Gudas ani nepoletí domů

"Hovořil jsem s ním osobně, stejně jako s generálním manažerem Tampy Yzermanem. Měl otřes mozku i poraněné rameno a dohrával pod prášky. Navíc stejně jako Šustr nemá smlouvu," řekl Lener. Podobně je na tom po zdravotní stránce Gudas. "Ten má léčit zraněné koleno v zámoří a ani teď nepoletí domů," doplnil generální manažer.

Trojice Tampy přibyla na seznam hráčů z NHL, kteří se Růžičkovi omluvili. Z různých důvodů na MS nepojedou Marek Židlický, Zbyněk Michálek, Ladislav Šmíd, Milan Michálek, Aleš Hemský nebo Patrik Eliáš. Svůj start zatím potvrdil jen Jiří Hudler z Calgary, který se k týmu připojí příští týden v úterý.

Kouč Růžička bere situaci s omluvenkami s nadhledem. "Po olympiádách je to pořád stejné. Dalo se to čekat. Pro všechny je to stejné, i další země jsou na tom podobně," řekl novinářům v Basileji, kde reprezentace absolvuje dvě přípravná utkání s domácím Švýcarskem. "Uvidíme, jak to dopadne. Ještě se vyvíjí situace kolem hráčů z prvního kola," poukázal na boje ve Stanleyově poháru, kde proti sobě hraje několik týmů, jejichž hráči svůj start na MS přislíbili.

Jak je to s posilami ze zámoří pro MS?
Jistá účast
Jiří Hudler
Bojuje o nominaci
Michal Jordán
S otazníkem
Jaromír Jágr
Nepojedou
Radko Gudas
Ondřej Palát
Andrej Šustr
Martin Erat
Patrik Eliáš
Tomáš Fleischmann
Michael Frolík
Martin Hanzal
Aleš Hemský
Milan Michálek
Zbyněk Michálek
Ondřej Pavelec
Ladislav Šmíd
Jiří Tlustý
Radim Vrbata
Marek Židlický

Reklama

Související témata: