Hlavní obsah

Rask povzbudil Plzeňáky. Šesté finále budu sledovat v indiánském dresu, vzkázal

Boston/Plzeň

Plzni vypomáhal v době výluky NHL, dres Škodovky hájil jen něco přes měsíc, přesto si západočeské město hodně oblíbil. Hokejový brankář Tuukka Rask se s bostonskými Medvědy pomalu připravuje na blížící se duely v play off, přesto své bývalé spoluhráče v extralize na dálku sleduje a fandí jim. Ačkoliv v zámořské soutěži vrcholí boje v základní části, vyhranil si finský gólman čas na plzeňské hokejisty a fanoušky, kterým poslal povzbudivý vzkaz.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Útočník Jaromír Jágr a brankář Bostonu Tuukka Rask.

Článek

"Šesté finále budu sledovat doma v Bostonu v indiánském dresu," hlásí z Bostonu spoluhráč Jaromíra Jágra a Davida Krejčího. Celý vzkaz zveřejnili Plzeňští na svých oficiálních internetových stránkách. Rask v něm rovněž vyjádřil přání, že by se s plzeňskými kamarády v létě rád potkal.

Vzkaz Tuukky Raska:
Zdravím všechny spoluhráče a fanoušky.
Chci Vám popřát hodně štěstí v 6. zápase! Budu ho sledovat doma v Bostonu v indiánském dresu!!!!
Doufám, že v létě navštívím Plzeň a potkám Vás všechny jako vítěze.
Tuukka Rask
Let’s go Plzeň!

Opora Bruins zamířila do Plzně na konci září minulého roku. Indiánům vychytala dvanáct výher v sedmnácti zápasech. Raskův průměr obdržených branek na zápas byl 2,11, přičemž jeho procentuální úspěšnost zákroků činila 92,49%. Jednou pak udržel čisté konto.

Poslední domácí utkání absolvoval 21. listopadu a dostalo se mu vřelých ovací plzeňského publika, pro které byl miláčkem. Nyní Rask ukázal, že na své bývalé spoluhráče myslí i po odchodu za oceán. Pakliže by Západočeši ve finále Zlín skutečně porazili, a získali tak svůj historicky premiérový mistrovský titul, zlatou medaili by právem získal i šestadvacetiletý finský gólman.

Reklama

Související témata: