Hlavní obsah

Eliáš po zranění trénoval, na start sezóny bude připraven

Český hokejový útočník Patrik Eliáš z New Jersey v pondělí trénoval a bude podle svých slov připraven na čtvrteční úvodní zápas Devils v nové sezóně NHL na ledě Pittsburghu. Po pohřbu otce se vrátil do přípravy New Jersey také brankář Martin Brodeur.

Foto: Profimedia.cz

Opora Ďáblů Patrik Eliáš.

Článek

"Zranění je pryč. Budu v pohodě," řekl deníku The Star-Ledger Eliáš, který měl během přípravného kempu potíže s tříslem, ale na konci minulého týdne jej vyřadilo jiné nespecifikované zranění. Eliáš trénoval v centru formace s Damienem Brunnerem a Ryanem Clowem.

Jaromír Jágr, který na začátku minulého týdne začal s přípravou po zranění v oblasti kyčle a třísla, byl v útoku s Mattiasem Tedenbym a Jacobem Josefsonem. Na nácvik přesilovek ale chodil s Eliášem a Clowem, na modré čáře s bekem Markem Židlickým a útočníkem Travisem Zajacem.

Jágr po tréninku vtipkoval po dotazu, zda se cítí v Devils na nájezdy, když mu tato činnost v minulé sezóně neseděla. "Byl jsem docela dobrý v nájezdech, když v NHL žádné nebyly. Je to asi dvacet let," smál se Jágr. "Doufejme, že všechny porazíme v normální hrací době," dodal jednačtyřicetiletý nejproduktivnější Evropan v historii slavné soutěže.

Problémy měli i Voráček s Krejčím

Otazník visel před startem sezóny i nad dalšími českými ofenzivními oporami jiných týmů. Jakub Voráček, který si v úterý pochroumal záda právě v duelu s New Jersey, by neměl chybět ve středečním utkání Philadelphie proti Torontu. V neděli trénoval 35 minut individuálně. "Nepochybuji, že bude ve středu hrát," řekl generální manažer Flyers Paul Holmgren.

David Krejčí z Bostonu vynechal kvůli potížím se zády páteční utkání s Washingtonem i pondělní ranní trénink. O jeho stavu před čtvrtečním soubojem s Tampou napovědí příští dny. Po zranění v dolní části těla by neměl chybět ve čtvrtek proti Washingtonu v dresu Calgary forvard Jiří Hudler.

Na marodce budou určitě v úvodu sezóny obránce Rostislav Klesla z Phoenixu po otřesu mozku a také gólman Tomáš Vokoun z Pittsburghu, který léčil vážné problémy s krevními sraženinami.

Reklama

Související témata: