Hlavní obsah

Otřesený Hertl vynechal trénink, ale do dalšího zápasu Žraloků nastoupí

San Jose

Žádný nečistý zákrok obránců Ottawy, ale pouze o neobratnost českého hokejisty Tomáše Hertla. Devatenáctiletý útočník ve službách San Jose po pádu v útočné třetině nedohrál sobotní duel proti Senátorům (3:2) a vynechal také nedělní trénink, do dalšího utkání na ledě St.Louis však bude český Ninja připraven. Podle trenéra Todda McLellana byl Hertl především otřesen.

Foto: Profimedia.cz

Útočník San Jose Tomáš Hertl (v modrém) si v posledních zápasech musí zvykat na větší pozornost důrazných obránců.

Článek

Devatenáctiletý Hertl, jenž se sedmi góly vede tabulku střelců NHL, ve druhé třetině sobotního duelu s Ottawou po průniku mezi dvěma obránci spadl a hlavou a ramenem narazil do útočníka Clarka MacArthura.

<param name="movie" value="http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf"/><param name="flashVars" value="id=458528&amp;img=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/www/thumbs/2013/10/13/458528_eb.jpg&amp;locprogimg=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><embed allowfullscreen="true" flashvars="id=458528&amp;img=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/www/thumbs/2013/10/13/458528_eb.jpg&amp;locprogimg=http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/" height="265" src="http://nhl.cdnllnwnl.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Duel nedohrál, žádné vážnější následky na něm ale srážka nezanechala. Podle trenéra McLellana se Hertl musí naučit, jak se chránit, aby se vyhnul zbytečným střetům a zraněním. Sobotní srážka přišla jen dva dny poté, co ho trefil u mantinelu tělem do hlavy obránce Vancouveru Alexander Edler. Za faul dostal trest na tři zápasy.

"Ve Vancouveru to byl nečistý hit. Ten sobotní padá na vrub hlavně Tomášovi," konstatoval McLellan s tím, že Hertl zakopl a spadl. "Stále se učí, jak hrát v NHL. Odvádí skvělou práci. Čeká ho ještě hodně pokusů a omylů, ale den za dnem to bude lepší," věří.

Reklama

Související témata: