Hlavní obsah

Krásný hokejový moment. Sobotka se Schwartzem rozebrali obranu Maple Leafs

New York

Hokejisté St. Louis toužili v zámořské NHL odčinit proti Torontu poslední domácí nezdar s Anaheimem a po šedesáti minutách hry mohli být spokojení. Maple Leafs zdolali 6:3, navíc své příznivce v hale Scottrade Center potěšili hezkými brankami a akcemi. Jednu z nejpovedenějších kombinací zakončenou gólovou střelou předvedli v úvodní dvacetiminutovce, kdy se po výtečném Sobotkově pasu trefil poosmé v sezóně Jaden Schwartz.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Útočník Vladimír Sobotka se dvěma asistencemi podílel na vítězství St. Louis nad Torontem.

Článek

Ve 13. minutě za stavu 1:0 pro domácí odpálil obránce Jackman puk před dotírajícími protihráči do středního pásma. Kotouče se zmocnil Schwartz, zajel do útočné třetiny a poté ho posunul doleva Sobotkovi. Třebíčský rodák si zadáky Javorových listů pořádně vychutnal, když naznačil střelu a poté puk naservíroval mezi kruhy zcela volnému Schwartzovi.

Jeho první střelu ještě gólman James Reimer betonem vyrazil, na dorážku však už nestačil. Pro Sobotku byla tato přihrávka devátá v sezóně, po 29 vteřinách druhé třetiny navíc přidal i desátou, když vyzval ke skórování Chrise Stewarta.

St. Louis patří v tabulce Západní konference pátá příčka, Toronto je ve Východní konferenci sedmé.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články