Hlavní obsah

Žralok Hertl je zpět! Od lékařů dostal souhlas, nastoupí už v pátek proti Coloradu

San Jose

Český hokejový útočník Tomáš Hertl se po vážném zranění kolena vrací do sestavy San Jose. Talentovaný forvard, který musel v prosinci loňského roku podstoupit po zákroku útočníka Dustina Browna z Los Angeles operaci, dostal od lékařů souhlas ke hře a objeví se tak v sestavě Sharks v nočním duelu z pátku na sobotu s Coloradem. Informoval o tom deník San Jose Mercury News.

Foto: Profimedia.cz

Útočník San Jose Tomáš Hertl.

Článek

Bývalý forvard pražské Slavie měl parádní start do své premiérové sezóny v NHL. Se ziskem patnácti gólů a deseti přihrávek vedl kanadské bodování nováčků.

Pak ale přišel prosincový zápas s Los Angeles a faul Browna, po němž musel dvacetiletý hráč absolvovat chirurgický zákrok. Kvůli poškozeným vazům v pravém koleni byl mimo hru čtyři měsíce a mimo jiné přišel i o start na olympiádě v Soči.

Hertlovi hrozilo, že se v tomto ročníku už na ledě neobjeví, vypadá to však, že závěr sezóny stihne. Český mladík byl po pátečním dopoledním rozbruslení zařazen do třetí útočné formace k Jamesi Sheppardovi a Tommymu Wingelsovi. "Jsem velmi šťastný. Doufám, že je všechno v pořádku, koleno je OK. Doufám, že budu připravený na play off," uvedl Hertl.

Žralokům zbývá do konce základní části odehrát ještě dva zápasy. Vedle zmiňovaného souboje s Coloradem nastoupí ještě ve Phoenixu. Poté je čeká play off, kde narazí na Los Angeles s kapitánem Brownem. "Je to legrační, protože můj poslední zápas v NHL byl proti Los Angeles a první zápas s nimi (v play off) se velmi blíží. Doufám, že první kolo play off bude pro nás vítězné. Nemusím hned dávat góly, pro mě je nyní nejdůležitější, že můžu znovu hrát," řekl Hertl.

Reklama

Související témata: