Hlavní obsah

Jágr je v užší tříčlenné nominaci na Mastertonovu trofej

New York
Aktualizováno

Útočník New Jersey Jaromír Jágr figuruje mezi finalisty na Mastertonovu trofej. V tříčlenné nominaci na prestižní ocenění, které se každoročně uděluje v NHL za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji, jsou také Manny Malhotra z Caroliny a Dominic Moore z New Yorku Rangers. Informovaly o tom ve středu oficiální internetové stránky zámořské soutěže.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr (vlevo).

Článek

Kandidáty na ocenění vybírají členové Asociace profesionálních hokejových novinářů (PHWA), kteří za každý klub NHL zvolí vždy jednoho uchazeče.

Kladenský odchovanec byl v letošní sezóně NHL nejproduktivnějším hráčem celku z Newarku. V 82 zápasech nasbíral 67 bodů za 24 gólů a 43 asistencí.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru byl nominovaný na Bill Masterton Memorial Trophy už před dvěma roky, kdy se po tříleté přestávce vrátil do NHL v barvách Philadelphie Flyers.

Vítěz bude vyhlášen v úterý 24. června na slavnostním galavečeru NHL v Las Vegas. Žádný český hokejista tuto trofej dosud nezískal. Loni se z ocenění těšil kanadský brankář Josh Harding z Minnesoty.

Kdo získá letos Mastertonovu trofej?
Jaromír Jágr
94,3 %
Manny Malhotra
3 %
Dominic Moore
2,7 %
Celkem hlasovalo 7179 čtenářů.

Reklama