Hlavní obsah

Gáborík v euforii. Brambor z Trenčína konečně dohnal kamarády

Sledoval, jak se Stanley Cupem v létě doma chlubí jeho kamarádi Marián Hossa, Zdeno Chára, Michal Handzuš a k tomu čím dál častěji slýchal poznámky, že svit jeho hvězdy pomalu slábne. Teď se Marián Gáborík jako devátý Slovák v historii těší ze zisku trofeje, po níž zoufale touží generace hokejistů.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Marián Gáborík se raduje s vytouženým Stanley Cupem pro vítěze play off NHL.

Článek

Když jako třetí z týmu po Brownovi a Regehrovi zvedl nad hlavu pohár, byl to pro dvaatřicetiletého trenčínského rodáka od mládí přezdívaného Brambor, sladký pocit. Loni ho Rangers, kde si moc nepadl do oka s koučem Tortorellou, vyměnili do Columbusu a on jim nyní ukázal, o co přišli.

Gáborík ve finále poslal do prodloužení zápasy číslo 2 a 5. Celkem nastřílel v play off 14 gólů a jen o jeden zaostal za klubovým rekordem Los Angeles, který drží Wayne Gretzky. „Kamarádi už Stanley Cup vyhráli, konečně přišla řada i na mě," oddechl si Gáborík.

Za svůj hokejový restart vděčí vedení Kings a zvláště generálnímu manažerovi Lombardimu, který po dubnovém angažování slovenského střelce čelil uštěpačným komentářům. „Jenže od chvíle, co k nám Marián přišel, hned rozhodoval zápasy," připomněl nejproduktivnější hráč play off Anže Kopitar.

Zásadní otázkou je, kde bude nejlepší střelec vyřazovací části v příští sezóně hrát. Gáboríkovi končí smlouva. „Marián je trochu jako Teemu Selänne. Doufáme, že ho udržíme," prohlásil v euforii Dean Lombardi. Tak se uvidí.

Reklama

Související témata: