Hlavní obsah

Pastrňák dorazil do Bostonu a cítil vzrušení. Manažer Bruins je z něj nadšený

Boston

Když si jej na konci června vybral v draftu NHL jako 25. v pořadí slavný Boston Bruins, neskrýval hokejový útočník David Pastrňák své nadšení. To ho neopouští ani po necelých dvou týdnech. Osmnáctiletý český talent dorazil do Bostonu, kde od středy spolu s dvaadvaceti dalšími mladíky absolvuje nováčkovský kemp Medvědů.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Český hokejový útočník David Pastrňák během draftu NHL, když si jej vybral Boston.

Článek

V Bostonu se objevil po devítihodinovém letu z Prahy a vůbec na něm nebyly znát stopy únavy. „Sice to bylo dlouhé, ale fakt ani nejsem unavený. V Bostonu jsem poprvé a těšil jsem se sem. A teď, když už jsem tady, si to musím užít," říkal Pastrňák pro klubovou televizi Bruins.

„Je to vzrušující. Opravdu už se nemůžu dočkat, až půjdu na led trénovat a potkám se s kluky. Bude to zábava," pokračoval havířovský rodák, který v uplynulé sezóně nastupoval za Södertälje ve druhé švédské soutěži. Výrazně pak na sebe upozornil na světovém šampionátu hráčů do osmnácti let, kde Češi získali senzační stříbro.

Když si jej pak na konci června vybral v draftu NHL Boston, několikrát zopakoval, že šlo o obrovský zážitek. „S každým dalším vybraným jménem jsem byl víc a víc nervózní. Jsem hrdý, že mi Boston věřil a vybral si mě. Je to skvělá organizace," vyprávěl tehdy ve Philadelphii Pastrňák. „I teď z toho mám skvělý pocit. Cítím se opravdu dobře a jsem šťastný."

GM Bruins: Pastrňák vzhlíží ke Krejčímu

Z Pastrňáka jsou v Bostonu nadšení. Svědčí o tom slova generálního manažera Petera Chiarelliho. „Je to energický a nadšený mladík, který hokej miluje a respektuje ho jako svou profesi. Mám rád jeho povahu i způsob, jakým hraje," pochvaluje si Chiarelli, jenž s českým hráčem absolvoval před draftem večeři.

Na ní zjistil, že Pastrňákovým oblíbencem je David Krejčí. Tedy jediný Čech hrající právě za Boston. „Vzhlíží k němu, stejně jako všichni takhle mladí čeští hráči. A on není výjimkou. Má skutečně výborný charakter," uzavřel.

Reklama

Související témata: