Hlavní obsah

Pastrňák přelstil i kanadskou jedničku draftu! Říká si o první tým Bostonu, chválí Čecha v USA

Velmi spokojený se svojí premiérou v dresu Bostonu může být osmnáctiletý český hokejista David Pastrňák. Jeho tým sice prohrál na přípravném turnaji nováčků v Nashvillu s Floridou 0:2, český útočník ale zanechal u expertů i trenérů hodně pozitivní dojem.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista David Pastrňák v prvním utkání v dresu Bostonu.

Článek

Nerozhodil ho ani nepříjemný zásah hokejkou do obličeje, po němž, jak odhalil jeho typický úsměv, přišel o kus zubu. Po krátkém ošetření se hned na led vrátil a pokračoval ve vydařeném představení.

„Tenhle kluk na ledě doslova létal. V každém jeho pohybu byla patrná obrovská chuť. Jeho šance, že hned z přípravného kempu zamíří rovnou do prvního týmu Bruins, už není jen sen, nýbrž stále se zvyšující pravděpodobnost. Může se stát přesně tím pravým křídlem, které manažer Peter Chiarelli nemůže na volném trhu najít," chválí mladíka zámořský list Boston Globe.

Chce jen hrát hokej

„Já o tom, ale takhle nepřemýšlím. Chci prostě jenom hrát hokej," mávl rukou Pastrňák, jenž se na konci první třetiny blýskl skvělou akcí, při níž vyučil i jedničku draftu Aarona Ekblada. Kanadskou vycházející hvězdu obral o puk v obranném pásmu, šikovně prosvištěl neutrální zónou, ale bohužel gól z nadějné situace nevytěžil.

„Když se vracíte do obrany, je snazší získat puk a založit protiútok, můžete zároveň využít i rychlosti, kterou díky backcheckingu máte, nikdo vás pak nemůže chytit. Všechno tedy začíná u backchekingu," vysvětloval Pastrňák výhody aktivního bránění od útočníků.

„Některé útočné akce, které vytvořil sám či s pomocí spoluhráčů, byly velmi pohledné," uznal asistent generálního manažera Don Sweeney. S verdiktem, zda Medvědi mladého Čecha postaví třeba už osmého října do úvodního duelu NHL proti Philadelphii, je však velmi obezřetný.

„V těchto případech musíte být velmi opatrní. Uvidíme, jak se věci kolem něj budou vyvíjet. Chceme trochu zmírnit očekávání, abychom mu umožnili přirozený vývoj. Určitě dostane šanci, stejně jako všichni naši hráči. Od prvního dne nám ale naši skauti o něm hlásí, jaký má obrovský talent a jakým je zapáleným a tvrdě pracujícím hráčem," dodal Sweeney.

Reklama

Související témata: