Hlavní obsah

To je smůla! Takhle Sekáčovi ukradl premiérový gól v NHL obránce Tampy

Tampa

V přípravném kempu nadchl, ale v ostrých zápasech NHL český hokejista Jiří Sekáč na gól stále čeká. V pondělním duelu proti Tampě měl přitom dvaadvacetiletý forvard na holi stoprocentní šanci a možná ještě teď nemůže uvěřit tomu, že nezaznamenal premiérovou trefu v nejslavnější soutěži.

Foto: MIKE CARLSON, ČTK/AP

Zklamaný útočník Montrealu Jří Sekáč v utknání s Tampou.

Článek

A šlo by o velmi důležitou trefu. Ve druhé třetině totiž mohl srovnat na 2:2 a zápas by se možná vyvíjel úplně jinak. Jenže nakonec Canadiens utrpěli debakl 1:7. „Sekáč odehrál svůj nejlepší zápas v sezóně, i když neproměnil velkou šanci na srovnání," chválí přesto českého mladíka list Montreal Gazette.

Bývalý útočník Lva Praha měl před sebou zcela prázdnou branku poté, co brankář Ben Bishop vyrazil Weaverovu ránu. Brankáře ale výtečně zaskočil Anton Stralman, jenž s velkou dávkou štěstí vyrazil puk na brankové čáře bruslí.

Sekáč, jenž strávil na ledě necelých deset minut, během nichž si připsal dvě střely a dva hity, tak na premiérový zásah dál čeká. Navíc musel po třech vítězstvích skousnout porážku svého týmu. Na konci duelu si ještě odseděl dvouminutový trest pro střídačku za příliš mnoho hráčů na ledě.

Reklama

Související témata: