Hlavní obsah

Knockout, z něhož už se Hertl a spol. nezvedli. Rangers slavili trefy v rekordně krátkém čase

New York

Do té doby ještě mohli pomýšlet na zvrat v utkání, jenže poslední minuta druhé třetiny plány hokejistů San Jose pohřbila. Co minuta, New Yorku Rangers se Žraloky podařilo zničit během pouhých čtyř vteřin, během kterých vstřelili dvě branky, a z jednogólového náskoku bylo najednou pohodlné vedení 3:0.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Útočník Rangers Martin St. Louis překonává gólmana San Jose Alexe Stalocka.

Článek

V takto rekordně krátkém čase ještě Jezdci ve své historii nikdy nevstřelili dva góly, pokud nepočítáme trefy při power play. Nejprve za stavu 1:0 uspěl v čase 39:16 díky důrazu na brankovišti Martin St. Louis, když nadvakrát procpal puk za záda gólmana Alexe Stalocka. Sudí ještě vše překontrolovali s kolegy u videa, kteří potvrdili regulérnost zásahu.

Uběhly pouhé čtyři vteřiny od vhazování ve středu kruhu a Stalock lovil puk ze sítě znovu. Sedmadvacetiletý brankář nahození Ricka Nasha nešikovně vysunutou hokejkou jen postrčil před sebe a z dorážky už se se sedmi góly aktuálně nejlepší střelec ročníku Nash nemýlil.

„Chtěl jsem puk přidržet a přerušit tak hru nebo ho rozehrát do strany. Jenže neudělal jsem ani jedno," nevymlouval se Stalock, jenž nesl vinu i na dalších dvou obdržených brankách. „Dostali jsme hloupé góly. Nemůžu Alexe hájit a on to ví," prohlásil kouč Sharks Todd McLellan. „Takovéto chyby si v NHL nemůžu dovolit," souhlasil Stalock, když Žraloci po prohře 0:4 vyšli v sezóně poprvé bodově naprázdno.

To Rangers po předchozích třech prohrách slaví druhou výhru v řadě. I zásluhou Henrika Lundqvista, jenž si připsal 33 úspěšných zákroků a vychytal své první čisté konto v ročníku. „Byl to nejspíš náš nejkomplexnější výkon v sezóně. Přitom to byl těžký zápas, jenže my jsme byli trpěliví. San Jose nám toho sice moc nedovolilo, ale my jsme jim nedovolili skoro nic. Lepšíme se každým zápasem," těší švédského gólmana.

Reklama

Související témata: