Hlavní obsah

Boston přišel o svého kapitána! Chára si poranil vazy v koleni a může chybět až šest týdnů

škv, rojSport.cz

Po dvou vítězných zápasech vyšli bodově naprázdno, mnohem více než domácí prohra 2:3 s New Yorkem Islanders však hokejisty Bostonu trápí ztráta jejich kapitána. Slovenský obránce Zdeno Chára odstoupil ze zápasu s Ostrovany už ve dvanácté minutě, a přestože na první pohled se zranění nejevilo jako vážnější, lékařské snímky ukázaly opak. Chára kvůli poraněným vazům v levém koleni může chybět až šest týdnů.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Kapitán hokejistů Bostonu Zdeno Chára v utkání NHL proti NY Islanders.

Článek

Chára odehrál pět střídání a led opustil už po jedenácti minutách hry, aniž by na první pohled jevil známky nějakého zranění. Během posledního střídání neabsolvoval žádný tvrdší souboj, před komerční přestávkou se však střetl s útočníkem Islanders Johnem Tavaresem.

Kouč Bostonu Claude Julien nechtěl po zápase spekulovat, jak vážné je zranění kapitána mužstva, dokud o něm nebude mít bližší podrobnosti. Ty přišly po pár hodinách a moc ho nepotěšily. Slovenský obr si poranil vazy v koleni a podle zdrojů televize ESPN si od hokeje odpočine čtyři až šest týdnů.

Ve hře navíc zůstává i operace, která by délku absence s největší pravděpodobností ještě protáhla. „Zdeno je nenahraditelný hráč. Hodně nám chyběl už v zápase s Islanders a bez něho to budeme mít těžké," přiznává útočník Bruins Chris Kelly.

Pro Boston je ztráta Cháry o to nepříjemnější, že mimo hru je na dosud nespecifikovanou dobu i další zadák Kevan Miller, jenž má vykloubené rameno. Julien tak má aktuálně do obrany k dispozici jen pět hráčů (Seidenberga, Hamiltona, McQuaida, Kruga a Bartkoeského) a velmi pravděpodobně bude muset povolat z farmy dalšího beka.

„Je to pro nás obtížné. (Chára) je náš lídr a je vždycky těžké, když přijdete o takového hráče. Musíme to teď vzít do vlastních rukou, hrát lépe a nějak ho nahradit, pokud to půjde," vyhlašuje Dennis Seidenberg.

Reklama

Související témata: