Hlavní obsah

To pálí! Gólman Pittsburghu trpěl při rozhovoru, vymáchali mu obličej v pěně na holení

Gólman hokejistů Pittsburghu Marc-Andre Fleury prožil v Bostonu velký večer. Sedmadvaceti úspěšnými zásahy pomohl Tučňákům k výhře nad Bruins 3:2 v prodloužení a připsal si tak 300. vítězství v kariéře v NHL. Slavnostní chvilku mu ale spoluhráč trochu ztrpčil zákeřným kanadským žertíkem.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Gólman Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury odpaluje puk před bostonským Danielem Paillem.

Článek

Fleury se stal třetím nejmladším gólmanem (29 let, 361 dní) a třetím nejrychlejším (547 zápasů) v historii, který na metu tří set vítězství dosáhl. „Tohle je vážně skvělé. Měl jsem štěstí na dobré spoluhráče a týmy. Když jsem začínal, bylo to docela tvrdé, ale naše mužstvo se postupně zlepšovalo," radoval se Fleury.

Po utkání byl pochopitelně požádán, aby o svém milníku promluvil do kamer. Během rozhovoru si ale prožil náročnou chvilku. Zezadu se totiž nečekaně přiblížil jeho spoluhráč a ručníkem mu rozetřel po obličeji pěnu na holení.

Nezůstaly ušetřeny ani jeho oči. „Au, to pálí. To fakt pálí," skuhral během rozhovoru. Nakonec se mu ale pěnu podařilo setřít a rozhovor zdárně dokončit.

Fleury působí v Pittsburghu už jedenáct sezón, Tučňáci jej draftovali v roce 2003. V osmnácti letech pak v dresu Penguins debutoval. „To šíleně letí. Připadá mi, že draft a debut v NHL proběhly teprve nedávno. Cože? To už je jedenáct let? Šílené," kroutil nechápavě hlavou.

Reklama

Související témata: