Hlavní obsah

Drzý trik v NHL! Podívejte, jak slovenský talent obelstil Mrázka

Toronto

Richard Pánik se stal hvězdou sestřihů sobotních utkání NHL. Slovenský forvard na sebe upozornil odvážným zakončením, z něhož nakonec vzešel rozhodující gól souboje Toronta s Detroitem. Javorové listy, které se musely obejít bez zraněných tvrďáků Romana Poláka a Lea Komarova, nakonec vyhrály 4:1.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Richard Pánik překonává Petra Mrázka.

Článek

Detroit se dostal do vedení v šestnácté minutě úvodní třetiny, ale jednogólový náskok mu vydržel přesně minutu, než se trefil James van Riemsdyk. V prostřední části pak dokonal obrat Richard Pánik. Třiadvacetiletý Slovák dostal pas od Němce Korbiniana Holzera na modrou čáru a z levé strany se řítil na Petra Mrázka.

Hráč Toronta nachytal českého gólmana elegantním posunutím kotouče špičkou hole, přičemž využil Mrázkova pohybu ke vzdálenější tyči a tím vzniklé mezery mezi betony, aby pohodlně zasunul kotouč do brány.

Slovenský útočník, který před odchodem do NHL nastupoval za Třinec, tak vstřelil svůj šestý gól za Toronto. Pánik do kádru Maple Leafs zamířil před sezónou z Tampy Bay, kde předtím strávil dva roky.

Reklama

Související témata: