Hlavní obsah

Ďáblové padají tabulkou. Když vyhodíte trenéra, bude to ještě horší, apeluje Jágr

Newark

Smolné zápasy, čtyři porážky za sebou a čtyřbodové manko na pozice zaručující play off - s touto nepříznivou sérií se v posledních dnech musí vyrovnat hokejisté New Jersey. Partě okolo Jaromíra Jágra, neproduktivnějšího hráče Devils v letošní sezóně NHL, se v poslední době nedaří. Nový impulz může kdykoliv přijít v podobě odvolání trenéra Petera DeBoera, ale rošády na střídačce by podle dvaačtyřicetileté české hvězdy nebyly správným krokem.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Jaromír Jágr (vpředu) si v duelu s NY Islanders připsal dvě asistence. New Jersey ale počtvrté v řadě prohrálo, tentokrát 2:3 po samostatných nájezdech.

Článek

Jágr letos naskočil k 31 zápasům Devils a s bilancí 5+15 je nejproduktivnějším hokejistou New Jersey. Za ním jsou Adam Henrique (18 kanadských bodů) a Marek Židlický (4+13).

New Jersey je však čtvrtým nejhorším celkem Východní konference, Ďáblové už patnáctkrát padli a k tomu mají dalších šest porážek v prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Na pozice zaručující play off Devils už teď ztrácejí čtyři body a pozice kouče DeBoera je v ohrožení.

Jágr nicméně věří, že generální manažer New Jersey Lou Lamoriello ke změně na střídačce nesáhne. „Byla by to jedna z největších chyb, kterou by mohl udělat. Abych byl upřímný - bez našich trenérů a systému, který hrajeme, by to bylo mnohem horší," míní Jágr.

Jágr: Chybí dvě lajny

Devils decimují zranění a to je podle kladenského odchovance hlavní důvod, proč se týmu z Newarku nedaří sbírat důležité body. Na marodce jsou Patrik Eliáš (třísla), Travis Zajac, Adam Larsson (oba příušnice), Dainius Zubrus (tržná rána na levé noze), Bryce Salvador (zranění v dolní části těla) a Ryane Clowe (otřes mozku). „Podívejte se, kolik hráčů nám schází. Vždyť to jsou první dvě pětky!" prohlásil Jágr.

Šanci rozšířit své bodové konto Ďáblové dostanou třikrát na domácím ledě. V noci na čtvrtek hostí Senátory z Ottawy, pak přijedou týmy Tampy Bay a Washingtonu.

Přeruší hokejisté New Jersey čtyřzápasovou sérii porážek v příštím utkání proti Ottawě?
Ano
72,2 %
Ne
27,8 %
Celkem hlasovalo 9222 čtenářů.

Reklama

Související témata: