Hlavní obsah

Hokejová nádhera! Ovečkin umotal Jágrovy spoluhráče

Washington v noci na sobotu porazil New Jersey 4:0. Svým dílem k tomu přispěl i ruský útočník Alexander Ovečkin, který parádní trefou zvyšoval v závěrečné třetině už na 3:0.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Alexander Ovečkin se právě díky pohledné kličce dostává za Jona Merrilla a Travise Zajaca.

Článek

Ovečkin se zmocnil kotouče v obranném pásmu po akci Ďáblů, vzápětí využil své rychlosti a podél mantinelu prolétl až do soupeřovy třetiny, kde elegantní kličkou obelstil Jona Merrilla, zároveň se stihl vyhnout dojíždějícímu Travisu Zajacovi a následným bekhendovým blafákem překonal brankáře Coryho Schneidera.

O deset minut později pak na konečných 4:0 upravil při hře bez brankáře Nicklas Bäckström a dovršil tak povedení večer svého mužstva. Naopak tým kolem Jágra, Eliáše, Havláta a Židlického odešel bez bodů i vstřeleného gólu.

Alexander Ovečkin v této sezóně zatím možná trochu zůstává za očekáváním. Po 32 utkáních má na kontě 27 bodů za 15 branek a 12 asistencí. Nepohybuje se v té nejužší špičce kanadského bodování, ale uzavírá až třetí desítku tabulky nejproduktivnějších hráčů.

Prvenství v NHL však ruské hvězdě patří ve statistice střel. Opora Washingtonu během sezóny stihla vyslat již 152 střeleckých pokusů, tedy o 26 více než druhý Claude Giroux. Ovečkin také potvrzuje, že nemá problémy s tvrdou hrou, když v počtu hitů je momentálně celkově pátý se 109 srážkami během 32 zápasů.

Reklama

Související témata: