Hlavní obsah

Luongo je extratřída! NHL takto oslňuje už patnáct let

Montreal

Kanadský brankář Roberto Luongo má sice svá nejlepší léta pravděpodobně za sebou, v utkání Floridy s Montrealem ale ukázal, že v něm stále dřímá potenciál uchvacovat publikum náročných fanoušků v hokejové NHL.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Luongo je už veterán, pro Floridu je však stále nesmírně důležitý.

Článek

Gólman Panthers stále může být v zápasech nejlepší hokejové ligy světa tím faktorem, který rozhoduje o výhře. Ačkoliv měl český centr Tomáš Plekanec z Montrealu tři minuty před koncem zápasu na holi rozhodnutí, Luongo ho nevídaným zákrokem o rozdílový gól připravil.

„Byl skvělý ve všech aspektech," pěl ódy Brian Campbell. „Zjevně předvedl kousek hodný sbírky toho nejlepšího. Je naší oporou, rozhodně nám tím zákrokem dal šanci," chválil Luonga obránce Floridy.

Pětatřicetiletý Luongo patří dlouhodobě k předním kanadským gólmanům, což je vzhledem k velké a stále narůstající konkurenci na jakémkoliv postu v rámci obce kanadských hokejistů opravdu úctyhodné.

Luongovy statistiky v National Hockey League
ZVP%ÚZPrům.ČK
Sezóna 2014/1557261792,1 %2,332
Kariéra v NHL86039932991,9 %2,5068

Vytáhlého brankáře nakonec v utkání překonal jiný útočník Montrealu. V prodloužení ho při přesilové hře prostřelil Max Pacioretty, čímž rozhodl o výhře Canadiens 3:2.

Reklama

Související témata: