Hlavní obsah

Jágr vůbec nestárne, žasnou v zámoří. Zašel do kostela a oprášil letitou fintu

Znovu dokázal svoji extratřídu! Když hokejisté Floridy potřebovali za každou cenu vyhrát, vzal český veterán Jaromír Jágr otěže zápasu do svých rukou, dvěma góly vystřílel výhru na ledě Ottawy 4:2 a zachránil pro svůj tým reálné naděje na postup do play off. V zámoří za svůj kousek sklízí pochopitelně velkou chválu a uznání.

Foto: Marc Desrosiers-usa Today Sports, Reuters

Jaromír Jágr (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu proti Ottawě.

Článek

„Vůbec nestárne," opěvuje například legendu s číslem 68 titulek na oficiálních stránkách NHL. Jágr už zaznamenal v soutěži 720 gólů a jen 11 přesných zásahů ho dělí v historické tabulce střelců od čtvrtého Marcela Dionnea. V produktivitě pak ztrácí na čtvrtou příčku, kterou drží někdejší spoluhráč z Pittsburghu Ron Francis, už jen dva body.

V tomhle zápasu šlo ale především o body pro tým. „Každý věděl, jak je důležité tohle utkání vyhrát. Pro nás to bylo jako sedmý zápas v sérii play off. A teď se musíme připravit na další takový sedmý zápas proti Bostonu," zdůraznil Jágr důležitost dvou duelů proti přímým konkurentům v boji o play off.

Jágr nejprve otevřel skóre zápasu při přesilové hře, když se povedenou zasekávačkou zbavil obránce Marka Methota a rychlou střelou překonal brankáře Craiga Andersona. Toho pak ve třetí třetině parádně obelstil, když jej naznačenou střelou vylákal z brankoviště, rychle obkroužil odkrytou bránu a pohodlně skóroval.

Sám sebe překvapil

„Tohle jsem naposledy použil v roce 1994 a překvapilo mě, že i po dvaceti letech to stále funguje. Moc často tohle nedělám. Sám jsem překvapený, že to pořád takhle dávám. Asi to bylo tím, že jsem si před zápasem zašel do kostela," rozpovídal se český veterán.

I tentokrát znovu nastoupil v útoku s mladíky Jonathanem Huberdeauem (21 let) a Aleksanderem Barkovem (19), kteří jsou i dohromady stále mladší než 43letý Kladeňák.

„Tohle je obousměrná ulice. Já můžu pomoct jim, oni zase mně. Fakt si to užívám. Kouč nám dal šanci hrát spolu. Mám k sobě dva skvělé talentované kluky. To oni dělají hru, umí ji číst a dokážou tvrdě makat. Chtějí se lepšit. Dost mě překvapili, jak talentovaní jsou. Už ve svém věku hrají, jakoby měli v NHL za sebou deset sezón. Jsem opravdu rád, že v tomhle týmu můžu být," rozplýval se Jágr.

Po zápase byl vyhlášen hlavní hvězdou a jeho počin pochopitelně chválil i kouč Panterů Gerard Gallant.

„Byl (Jágr) naším nejlepším hráčem. Dal nádherný gól, tvrdě dřel a bojoval. Odehraje spoustu minut a odvádí pro nás skvělou práci. Od prvního zápasu, co je u nás, hraje s těmi kluky výborně. Tohle je momentálně výborný útok i v rámci celé NHL. Budeme ho potřebovat každý zápas," oslavoval trenér českého hrdinu.

Postoupí Jaromír Jágr s hokejisty Floridy do play off?
Ano
68,8 %
Ne
31,2 %
Celkem hlasovalo 34452 čtenářů.

Reklama

Související témata: