Hlavní obsah

Los určil držitele první volby draftu: Supertalent McDavid míří k Oilers!

Toronto

Edmonton je vítězem loterie, která se v noci na neděli konala v Torontu. Olejáři měli jako třetí nejhorší tým NHL před losováním šanci 11,5 % a nakonec došlo právě na ně. 26. června tak mohou v Sunrise na Floridě sáhnout po Connoru McDavidovi.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

To je on. Connor McDavid má být nejlepší jedničkou draftu za posledních deset let.

Článek
Fotogalerie

Buffalo coby nejhorší celek soutěže bude vybírat jako druhé a s největší pravděpodobností tak získá Američana Jacka Eichela. Arizona si bude moci zabrat jednoho z nadaných hokejistů jako celkově třetí.

„Sen se postupně stává skutečnostní," uvedl po losu McDavid. Kanadský útočník je považován za prakticky jediného adepta na nejvyšší umístění.

„V Edmontonu je skvělá podpora fanoušků, i když se klubu v posledních letech nedařilo. Pokud tam budu skutečně vybrán, bylo by pro mě obrovskou ctí působit v takové skupině talentů, jaká tam je," dodal centr juniorského klubu Erie Otters, v jehož barvách se jako soupeř potkával na ledě i s českým útočníkem Pavlem Zachou, který by také měl být draftován v prvním kole.

„Nemohu ani popsat, jak vzrušující pro nás je, že jsme vyhráli tuhle loterii," cituje web NHL.com Craiga MacTavishe, generálního manažera Edmontonu. Ten momentálně pobývá ve Švýcarsku, kde vybírá potenciální posily pro svůj klub.

MacTavish také vyloučil, že by Edmonton svou první volbu byl ochoten s někým vyměnit. „Nula," odpověděl na otázku, kolik procent dává možnosti, že by si Oilers nechali ujít možnost zahájit draft.

Pořadí prvních čtrnácti voleb pro draft 2015
1. Edmonton Oilers
2. Buffalo Sabres
3. Arizona Coyotes
4. Toronto Maple Leafs
5. Carolina Hurricanes
6. New Jersey Devils
7. Philadelphia Flyers
8. Columbus Blue Jackets
9. San Jose Sharks
10. Colorado Avalanche
11. Florida Panthers
12. Dallas Stars
13. Los Angeles Kings
14. Boston Bruins
Poznámka: O pořadí dalších týmu se teprve rozhodne i s ohledem na jejich umístění v play off.

 Záznam z průběhu losování

Reklama

Související témata: