Hlavní obsah

Kotník se hojí, ale nabídky žádné. Snad ještě v NHL naskočím, doufá Rozsíval

Marek BurkertSport.czPrávo

Zvesela si vykračoval v baseballové čepici a nebylo na něm vůbec patrné, že si před čtvrt rokem zlomil ošklivě kotník. Hokejový obránce Michal Rozsíval sledoval většinu tažení svého Chicaga za Stanley Cupem jen z tribuny a teď čeká, zda mu v šestatřiceti letech ještě někdo nabídne smlouvu v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Rozsíval.

Článek
Fotogalerie

Nevypadáte ale, že vás něco trápí po zdravotní stránce.

Rehabilitace pokračuje dobře, hojí se to, ale ještě to bude nějaký čas trvat. Doufám, že se noha dá kompletně do pořádku a v příští sezóně snad ještě někde naskočím.

Jak to tedy je s případným angažmá?

Zatím vůbec nic neřeším, soustředím se vyloženě na léčení nohy, abych si ji dal dohromady. Jakmile budu vědět, že bude dobrá natolik, abych mohl začít trénovat a hrát, tak potom to začnu řešit. Ještě jsem vůbec nebyl na ledě.

Kdy začnete být nervózní?

Nejsem nervózní. Všechnu energii soustředím, aby se noha spravila a mohl jsem zase bruslit, dát se zase dohromady a doufejme, že potom něco přijde z NHL. Jsem teď evidovaný jako zraněný hráč, takže v neděli odlétám do Chicaga za doktorem, kde budu asi čtyři dny a potom uvidíme, jak ta noha vypadá.

V NHL se každoročně uzavírají kontrakty i těsně před začátkem sezóny. Upínáte se k této podzimní variantě?

Přesně tak, bude to asi spíš k začátku NHL, že by se něco dalo do pohybu. Nějaké kontakty proběhly, ale vyloženě nemůžu nikomu nic slibovat, protože nevím, jak to bude vypadat.

Myslíte, že je reálné zůstat v Chicagu?

Něco tam je... Trošičku jsme se bavili s vedením. Samozřejmě bychom tam s rodinou zůstat chtěli, strávili jsme tam tři roky. Chicago je krásné město, líbí se mi tam, vyhrává se tam (usmívá se). Nic nám tam nechybí, kdyby to šlo, tak zůstaneme.

Když vyjde nová smlouva, tak byste mohl uvažovat i o startu na Světovém poháru 2016. Byla by to pro vás velká výzva?

Já jsem otevřený k čemukoliv, takže uvidíme, jak to dopadne. Samozřejmě, že se všechno odvíjí od výkonnosti. Až to přijde, tak se to bude řešit. Důležité bude, kdo a kolik času bude hrát a samozřejmě jak.

O české obraně se na mistrovství světa v Praze nemluvilo zrovna s nadšením. Máte pocit, že byste mohl těm mladým ještě ledacos poradit?

To nevím. Když už někdo je v reprezentaci, tak je tam z nějakého důvodu, že už něco umí. A já myslím, že naše obrana bude dobrá, kluci se časem vyhrají. Jsou tu nadějní a talentovaní hráči, kteří budou určitě přínosem v defenzívě i v útoku.

A někdy si třeba sáhnou na Stanley Cup jako vy. Kdy trofej vlastně přivezete domů?

22. srpna bude ve Vlašimi. Bude to něco podobného, jako když jsem slavil před dvěma lety. Jenom na jiném místě. Přijeďte!

Reklama