Hlavní obsah

Hertla připravil o olympiádu, teď znovu běsnil. Ani český útočník se neudržel

San Jose

Když se spolu hokejisté San Jose a Los Angeles potkali v prosinci 2013, vyšlápl si kapitán Králů Dustin Brown na Tomáše Hertla a surovým zákrokem kolenem na koleno mu zařídil čtyřměsíční pauzu, kvůli které přišel český útočník i o olympijské hry v Soči. Brown je od té doby u fanoušků Žraloků persona non grata a hned úvodní duel nové sezóny potvrdil, že tento status se jen tak nezmění. Ba naopak!

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Kapitán Los Angeles Dustin Brown (vpravo) posílá tvrdým zákrokem Logana Coutureho k ledu.

Článek

Že půjde o vyhrocené utkání, se potvrdilo už ve druhé minutě, kdy shodili rukavice Kyle Clifford z Los Angeles a Mike Brown ze San Jose. O mnohem větší rozruch se ale ve čtrnácté minutě postaral jiný Brown. Útočník Sharks Logan Couture právě ve středním pásmu poslal puk svému spoluhráči, když na něj vzápětí vystartoval Dustin Brown a nešetrným zákrokem helmou na helmu ho poslal k ledu.

Couture odnesl úder, který je víc vídaný spíš v americkém fotbale, tržnou ranou na nose. Tu mu po silném nárazu mohlo způsobit vlastní plexisklo. Rozhodčí se překvapivě rozhodli nevylučovat, otřesený Couture nakonec v utkání pokračoval.

Emoce na ledě pak přeci jen opadly, jak ale Žraloci navyšovali svůj náskok, zase se přiostřilo. Za stavu 5:1 opustil v předposlední minutě Couture trestnou lavici a počíhal si na Milana Lucice. U mantinelu se mu postavil do cesty a zlého muže, jenž ke Králům přišel před sezónu z Bostonu, nechal proletět vzduchem.

Jenže Lucic se s tím nechtěl smířit a rozpálený doběla upaloval ke střídačce Žraloků, aby si se svým sokem vyřídil účty. Coutureho po strkanici přehnul přes mantinel a návdavkem ho ještě udeřil do tváře. Útočníka Žraloků se ihned zastali spoluhráči na ledě i na střídačce. Na té byl v té době i Tomáš Hertl, který neváhal na lavici přijít až k centru dění a rozezleně začal na Lucice pořvávat.

Hlavní sudí Lucicovi udělili trest ve hře, a tak musel předčasně do kabin. „Vůbec nevím, proč jsem dostal trest ve hře, protože jsem nezašel příliš daleko. Jasně, že jsem si zasloužil potrestání, ale fakt netuším, proč takovéto. Překročil jsem čáru, bylo to na dvě minuty. Ale trest ve hře? Ani náhodou," nechápal forvard Králů, který má automaticky zastavenou činnost i na další utkání. Jeho chování se navíc nejspíš začne zabývat disciplinární komise. „Byl bych hodně překvapený, kdybych obdržel ještě dodatečné potrestání," prohlásil Lucic.

Oba týmy na sebe znovu narazí už 22. října, tentokrát na ledě Los Angeles. A nuda to opravdu nebude...

Reklama