Hlavní obsah

Když Trottier zářil, byl Kindl ještě v plenkách. Teď českého beka za skvostné sólo dekoroval

Aleš Březina, TorontoSport.cz

Hodně nečekaného hrdinu měl noční duel mezi hokejisty Toronta a Detroitu. Obránce Jakub Kindl v třetí minutě prodloužení při hře tři na tři získal puk ve vlastní třetině, projel jako nůž máslem přes celé kluziště, dostal se před brankáře Reimera a pod klacek zavěsil. O výhře Rudých křídel 2:1 v prodloužení rozhodla jedna z nejhezčích branek v NHL v poslední době! Obránce ze Šumperka byl vyhlášen jedinou hvězdou večera.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Dylan Larkin (71) a Henrik Zetterberg (40) objímají Jakuba Kindla (4) po jeho vítězné trefě v duelu proti Torontu Maple Leafs.

Článek

V NHL se většinou vyhlašují tři nejlepší hráči, ale poslední utkání před uváděním nových členů do Síně slávy předává jedna legenda - tentokrát Bryan Trottier - pouze jedno ocenění. Připadlo právě Jakubu Kindlovi za nádhernou branku v prodloužení, která rozhodla utkání dvou týmů z originální šestky.

Jakube, jaký to byl pocit, když vám Bryan Trottier předával cenu jako nejlepšímu hráči utkání?

Znamená to pro mě hodně, když mi taková legenda předává tuto cenu. To se nestává každý den.

Pamatujete se vůbec na útok Mike Bossy - Clark Gillies - Bryan Trottier nazývaný Trio Grande?

To jsem byl ještě v plenkách, ale od té doby, co zde hraji, znám i slavnou historii a postavy Islanders z osmdesátých let... (úsměv)

Jak se jako hráč utkání cítíte?

To je to poslední, co bych očekával. Pro mne jsou důležitější dva body.

Váš vítězný gól byl přece parádní...

Při hře tři na tři se mi otevřela obrana. Měl jsem před sebou hodně prostoru a viděl, co se děje. Stále jsem se díval, kam rozehrát. A najednou jsem byl sám před brankou, a tak jsem vystřelil nahoru.

Jak se vám vůbec hra tří proti třem v prodloužení zamlouvá?

Je zajímavější jak pro fanouška, tak i pro hráče. Na ledě je hodně místa. Předtím jsme hráli tři na tři ve Vancouveru. Tam asistoval při vítězné brance náš gólman Petr Mrázek. Je velice šikovný při hře s hokejkou. Dokáže najít volného hráče.

Máte v mužstvu pět Švédů, jednoho Fina, jednoho Rusa, dva Čechy, dva Slováky...

Však se také snažíme hrát evropský hokej. Pamatuji se, že Švédů v Detroitu bylo jeden čas okolo deseti, takže tohle není nic nového. Dorozumíváme se pochopitelně anglicky.

Umíte také něco švédsky?

Ale ano, nechci to však opakovat...

A Švédové umí něco česky?

Asi jako já švédsky... (smích)

Reklama

Související témata: