Hlavní obsah

Brankář Will byl opět povolán z farmy do Colorada, ale asi jen nakrátko. Varlamov se vrátí, odsouzen nebyl

Denver

Český hokejový brankář Roman Will byl po pauze pro Utkání hvězd NHL v úterý opět povolán z farmy v San Antoniu do prvního týmu Colorada a při domácí porážce s Chicagem (1:2) kryl na lavičce záda Calvinu Picardovi. Pobyt třiadvacetiletého bývalého hráče Mladé Boleslavi v týmu Avalanche bude zřejmě krátký, protože po skončení soudu s bývalou přítelkyní Jevgenijí Vavriňukovou už bude k dispozici jednička Semjon Varlamov.

Foto: bkboleslav.cz

Český brankář Roman Will.

Článek

Ruský gólman musel být přítomen u pokračujícího soudu po obvinění z domácího násilí z roku 2013. Varlamovův případ pokračoval více než rok poté, co byl obvinění zproštěn kvůli nedostatku důkazů. Nyní soud rozhodl v jeho prospěch, nařídil Vavriňukové zaplatit mu soudní výlohy i odškodné 126 tisíc dolarů (asi tři milióny korun).

Vavriňuková tvrdila, že ji Varlamov v opilosti při hádce kopnul, srazil na zem a šlápl na hrudník. Navíc ji údajně vláčel za vlasy a pohrozil, že kdyby byli v Rusku, zbil ji mnohem víc. V říjnu 2013 byl Varlamov zadržen policií, strávil noc v cele a pak byl propuštěn na kauci 5000 dolarů.

Navíc se snažila ruská modelka prokázat, že se na ní mistr světa z roku 2012 dopouštěl násilí léta a žádala odškodné ve výši jednoho miliónu dolarů. Varlamov vinu od začátku popíral.

V této sezóně odchytal za Colorado 35 utkání s průměrem 2,59 obdrženého gólu a s úspěšností zákroků 91,8 procenta. Zatím není jisté, kdy bude připraven opět nastoupit, protože od duelu v Dallasu z 23. ledna, kde pomohl 42 úspěšnými zákroky k výhře 3:1, s Avalanche trénoval pouze jednou.

Will se dočkal premiéry v NHL v úterý 26. ledna, kdy při porážce 1:6 na ledě San Jose na třetí třetinu vystřídal Pickarda a inkasoval ze tří střel jednou. V AHL odchytal Will v této sezóně 17 zápasů s průměrem 3,27 obdržené branky a úspěšností zákroků 89,9 procenta.

Reklama

Související témata: