Hlavní obsah

FANTASY: Začíná vyřazovací fáze nejlepší hokejové ligy na světě!

Nejlepší hokejová liga světa má před sebou nejnapínavější část sezóny. Po dlouhé základní části začnou ve čtvrtek v jednu hodinu ráno utkáním mezi Tampou a Detroitem osmifinálové série play off NHL. Potřetí v historii a poprvé po 46 letech se do závěrečných bojů neprobojoval žádný kanadský tým.

Maximální zastoupení mají hráči Capitals a Los Angeles

Článek

Alexandr Ovečkin

Capitals prožívají skvělou sezónu. Svěřenci Barryho Trotze zvítězili v 56 z 82 zápasů a se ziskem 120 bodů vyhráli základní část.

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin posedmé v kariéře dosáhl na hranici 50 vstřelených gólů za sezónu a pošesté se stal nejlepším střelcem NHL. Na branku vyslal skoro 400 střel. Capitals se v play off střetnou s Voráčkovou Philadelphií Flyers.

Sidney Crosby

Kapitána Tučňáků mnozí po nepovedeném vstupu do sezóny odepisovali. Avšak Crosby opět dokázal, že stále patří k nejlepším hokejistům světa.

Crosby bodoval v posledních osmi zápasech v řadě. V 80 zápasech nasbíral 85 bodů a v kanadském bodování se umístil na třetím místě za Patrikem Kanem z Chicaga a Jamiem Bennem z Dallasu. Pittsburgh čekají v osmifinále New York Rangers.

Anže Kopitar

Slovinský rodák vyhrál Stanley Cup již dvakrát. Letos patřil spolu s Jeffem Carterem k lídrům Králů z Los Angeles. V 81 utkáních vstřelil 25 gólů a na 49 dalších přihrál. Kings narazí v prvním kole play off na Žraloky se San Jose. Králové mají šanci vyhrát Stanleyův pohár potřetí za posledních pět let.

Reklama