Hlavní obsah

Gretzky věří, že se Ovečkin Stanley Cupu dočká

Washington

V pátek tomu bylo přesně 35 let, kdy Wayne Gretzky překonal sezónní rekord v počtu branek. Dne 24. února 1982 vstřelil v dresu Oilers tehdy svůj 77. gól v ročníku a překonal tak legendárního Phila Esposita, který kdysi zářil v dresu Bostonu Bruins a v sezóně 1970-71 dosáhl úctyhodné mety 76 branek. Gretzky tu noc proti Buffalu Sabres přidal další dvě trefy a měl lví podíl na výhře Edmontonu 6:3. Sezónu 1981-82 zakončil s 92 góly a 212 body.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Alex Ovečkin oslavuje se svými spoluhráči branku Toma Wilsona do sítě Edmontonu.

Článek

„The Great One", jak je kanadská hokejová legenda nazývána, strávil coby místopředseda Oilers Entertainment Group týden s celým mužstvem a během utkání s Washingtonem se ve Verizon Center rozpovídal o kapitánu Capitals Alexanderu Ovečkinovi pro CSN.

„To, co se mi na Alexovi nejvíce líbí, je fakt, že chce opravdu z hloubi duše vyhrát Stanley Cup," uvedl šestapadesátiletý Gretzky.

„Je mnoho hráčů, kteří říkají, že dřou, jdou na dno sil, ale asi pro to nedělají vše. To Ovečkin je jiný. Jeho zarputilost a houževnatost je odlišná. On je ten typ, který by se vzdal úplně všeho, jen aby dostal svoje jméno na Stanleyův pohár. On je ten správný typ vůdce, kterého musíte a potřebujete mít v mužstvu," pokračoval Gretzky.

Jednatřicetiletý Ovečkin vstoupil do NHL v ročníku 2005-06, ale na Stanley Cup stále ještě nedosáhl. Capitals se v jeho 11 sezónách nikdy nedostali dále než do finále Východní konference.

Gretzky nicméně věří, že se ruskému útočníkovi podaří soutěž vyhrát a Stanley Cup nad hlavu pozvednout.

Reklama