Hlavní obsah

Slovensko má světový rekord. Nejrychlejší gól v hokeji padl po pěti sekundách

PRAHA

Má rekord. Hokejista Peter Sivák vstřelil gól po pěti sekundách zápasu. Nikdo nebyl v historii rychlejší. Hráč Žiliny v neděli vyrovnal čas, na který dosáhli v profesionálních soutěžích před ním jen tři hokejisté. Gól padl ve 39. kole proti Popradu a slovenská nejvyšší hokejová soutěž si připsala čas, na který ještě nikdo nedosáhl.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

„Bylo to více méně štěstí, dostal se ke mně puk, přejel jsem modrou čáru a vystřelil na bránu. Řekli mi, že nás je pět (ve skutečnosti čtyři) na světě, kteří dali gól do pěti sekund, to je pěkné, potěší to,“ řekl pro klubové stránky spokojený žilinský útočník, který se zapsal do světových tabulek.

Svoji úspěšnou střelou překonal dosavadní rekord, který na Slovensku držel Lukáš Říha. Ten v roce 2007 vstřelil gól v sedmé sekundě po začátku utkání.

Devětadvacetiletý Sivák se přiřadil k trojici, která pokořila hranici pěti sekund. Podle dostupných statistik na tuto metu dosáhli v profesionálním zápase: hostující Alexander Mogilnyj v roce 1991 v utkání Toronta s Buffalem, domácí Doug Smail o deset let dříve v souboji Winnipegu se St. Louis a Bryan John Trottier v roce 1984, který se trefil za New York Islanders v souboji s Bostonem.

Ale vše může být ještě jinak. „Podle DVD záznamu, který jsme si prohlédli a poslali na řídící orgán soutěže a na komisi rozhodčích, gól padl už mezi třetí a čtvrtou sekundou. Nyní je nich, jaké stanovisko zaujmou,“ řekl pro TASR Vladimír Paštinský, ředitel Pro-hokeje na Slovensku.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko