Hlavní obsah

VIDEO: Soupeři vyrazil šest zubů a stihl ho trest. Nepojede na MS

Povolily mu nervy a zaplatí za to. Obrazně i fakticky. Útočník David Wolf z celku Hamburg Freezers v utkání semifinálové série play off německé hokejové ligy napadl na ledě pěstmi obránce Ingolstadtu Benedikta Schoppera a vyrazil mu šest zubů. Vyfasoval stop na sedm zápasů, navíc musí zaplatit pokutu ve výši 2100 eur a nepodívá se ani na světový šampionát do Minsku.

Řádění Davida Wolfa

 
Článek

Wolf nejprve před brankou Ingolstadtu fauloval obránce Jakuba Ficence, a když se českého rodáka s německým pasem jeho kolega z defenzívy Schopper zastal, shodil metrák vážící hamburský forvard rukavice a soupeři uštědřil dvě tvrdé rány pěstí. Později se pustil i do Ficence, který se po prvním ataku vzpamatoval a rozjel si to s agresorem vyřídit. Rozhodčí měli plné ruce práce, aby vzniklý konflikt na ledě zažehnali.

Čtyřiadvacetiletý nejproduktivnější hráč Hamburgu v play off vyfasoval trest do konce utkání a později týmu citelně chyběl. Freezers, vítězové základní části DEL, byli vyřazeni. Ingolstadt ve finálové sérii měří síly s Kolínem nad Rýnem.

Wolf se později Schopperovi za své jednání omluvil, lítost mu však nebyla nic platná. Trenér německé reprezentace Pat Cortina se bez robustního forvarda Hamburku musel obejít jak ve čtvrteční a páteční přípravě proti Finsku, tak ho bude postrádat i na květnovém mistrovství světa v Bělorusku. „Suspendovaného hráče nemůžeme povolat," citoval list Bild stanovisko generálního sekretáře Německého hokejového svazu Franze Reindla.

Reklama

Související témata: