Hlavní obsah

Hokejový útočník Tatíček bude hrát za německý Ingolstadt

Hokejový útočník Petr Tatíček bude hrát za Ingolstadt. Úřadující německý mistr oznámil dohodu o spolupráci s třicetiletým českým hráčem, který se v minulé sezóně neúspěšně snažil prosadit ve Lvu Praha, na oficiálních internetových stránkách klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Tatíček (třetí zleva) míří na angažmá do Německa.

Článek

"Získali jsme útočníka a výjimečného hráče. Je to inteligentní hráč s výbornými kombinačními schopnostmi. Trenéři jej dobře znají, proto jsme se rozhodli jej angažovat," uvedl sportovní manažer a brněnský rodák Jiří Ehrenberger na adresu českého útočníka, který před nevydařeným angažmá ve Lvu řadu let úspěšně působil v Davosu.

Do švýcarského klubu, v jehož dresu třikrát vyhrál i tamní ligu, se Tatíček vrátil i v závěru minulé sezóny. "Těším se na novou úlohu v Ingolstadtu. Po rozhovorech s Jiřím Ehrenbergerem a trenérem Larrym Hurrasem jsem cítil, že mi věří a spoléhají na mě. To je pro mě, hlavně po minulé sezóně, hodně důležité," řekl Tatíček, který se k týmu připojí až na začátku srpna.

Kladenský odchovanec tak naváže na svého otce, který v Německu v letech 1990 až 1998 působil v Bad Tölzu a Bad Aiblingu. "V Bad Tölzu jsem žil sedm let a začal jsem tady s hokejem. Těším se, že se vrátím do Bavorska," dodal Tatíček, který má na svém kontě i tři starty v zámořské NHL v dresu Floridy. Za Atlantikem působil necelých šest sezon.

Reklama

Související témata: