Hlavní obsah

Slovensko se ponoří do smutku. V Trenčíně ve čtvrtek pohřbí Miroslava Hlinku

Praha

V jeho rodném Trenčíně proběhne ve čtvrtek v 15 hodin poslední rozlučka s bývalým hokejistou Miroslavem Hlinkou. Informoval o tom na svých oficiálních stránkách bánskobystrický klub, v němž někdejší český i slovenský reprezentant působil jako asistent trenéra.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Hlinka se synem Michalem v roce 2002 poté, co Slováci získali titul mistrů světa.

Článek
Fotogalerie

Právě web Bánské Bystrice zveřejnil Hlinkovo parte, jež nechali udělat jeho pozůstalí. „S bolestí v srdci oznamujeme všem přátelům a známým, že dne 14. září 2014 ve věku 42 let nás navždy opustil syn, otec, bratr a přítel Miroslav Hlinka."

Na pohřeb by měli dorazit i někteří bývalí spoluhráči Hlinky, přijde i jeho bratranec Jaroslav Hlinka, se kterým odehrál tři sezóny v pražské Spartě. „Pokud se ale pohřeb nebude krýt s extraligovým zápasem, stoprocentně na něj pojedu," uvedl Jaroslav Hlinka v pondělí.

Miroslav Hlinka, slovenský mistr světa z Göteborgu z roku 2002, který v 90. letech odehrál devět zápasů i za českou reprezentaci, se v neděli oběsil na balkóně hotelového pokoje, v němž přechodně žil po dobu svého trenérského angažmá v Bánské Bystrici.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články