Hlavní obsah

Na Slovensku to vře. Přítelkyně reprezentačního kouče se obula do hvězd: Doufám, že máte koule

Bratislava

Ani poté, co byl novým koučem slovenské hokejové reprezentace jmenován někdejší vynikající hráč Zdeno Cíger, emoce u našich východních sousedů neopadají. Bývalé i současné hvězdy slovenského hokeje jsou s vedením svazu, který si jako svého staronového prezidenta opět zvolil Igora Nemečka, na kordy, dokonce zvažují bojkot národního týmu a Cígerovo kývnutí na post trenéra národního týmu berou někteří z nich jako zradu. Olej do ohně teď navíc přilila Cígerova dlouholetá přítelkyně Xénia Mikulová...

Foto: Profimedia.cz

Trenér slovenské hokejové reprezentace Zdeno Cíger se svou přítelkyní Xénií Mikulovou.

Článek

Většina nejlepších slovenských hokejistů podporovala před červnovou volbou šéfa hokejového svazu Richarda Lintnera, mistra světa z roku 2002. Jenže v hlasování znovu uspěl Nemeček a mnozí hráči od té doby nechtějí mít se svazem nic společného. Zrušen byl galavečer k anketě Zlatá hokejka pro nejlepšího hráče roku, mnoho slovenských es pak otevřeně přiznalo, že zvažují i krajní variantu - tedy bojkot národního týmu.

Když se ale dozvěděli, že Cíger přijal Nemečkovu nabídku stát se nástupcem Vladimíra Vůjtka na střídačce slovenského nároďáku, neskrývali překvapení. Gólman Ján Lašák to bere jako prohru. „Jsem z toho dost v rozpacích. Zdena máme všichni rádi a vážíme si ho. Lidsky je velmi vysoko. Ale mysleli jsme si, že v této situaci bude velmi těžké sehnat trenéra. Je to pro nás trošku prohra," přiznal gólman libereckých Bílých Tygrů.

Lášákův komentář neunikl pozornosti Cígerově partnerce Xénii Mikulové a na svém facebookovém profilu napsala rozsáhlý a hodné kritický status. „Ty „Janko", kdo tobě a ostatním hokejistům, Handzušovi, Hossovi atd., dal právo hodnotit Zdenovo rozhodnutí? Vy se nestydíte, to v sobě nemáte trošku slušnosti a sebekritiky? Kdo z vás, zlatí hokejoví chlapci, něco udělal pro slovenský hokej nebo hokejovou mládež?"

Bijete se do hrudi a pak samé výmluvy a hnus!

A opřela si i do Lintnera. „Drahý Citróne, vždyť přiznej, že by žádná mediální fraška neproběhla, kdybys byl zvolen na post prezidenta ty. Nikdo by se nepozastavoval, že Zdeno (nabídku vést reprezentaci) přijal, vždyť jste se už dlouho před volbami a Nemečkem předháněli a slibovali mu různé posty?! Opravdu to je celé o hokeji? Nebo zas a znovu jsou to další mocenské hry?" ptá se přítelkyně muže, který v NHL odehrál přes 350 zápasů, jako trenér vyhrál s bratislavským Slovanem dvakrát domácí extraligu a v poslední době vedl vlastní hokejovou školu.

„Zdeno se narodil, dýchal a dýchá pro hokej. Vždy to tak bylo a i bude. Vykreslujete ho jako zaprodance, který zmařil vaše ješitné plány. Dovolím si tvrdit, že měl být už dávno reprezentačním trenérem, pro slovenský hokej toho udělal daleko víc a byl větším přínosem než spousta jeho předchůdců, pánové!" pokračovala Mikulová směrem k hráčům, kteří nynější Cígerovo rozhodnutí neschvalují.

Dále navíc přešla ještě do ostřejšího tónu. „Nebýt Paľa Demitry; jediného opravdového srdcaře, který hokej miloval a i pro něj zemřel; mnozí z vás ani nenastoupíte (za národní tým) a radši dáte přednost nasávání a honění pič... po barech! Za koho se schováváte, buďte upřímní k sobě a svým fanouškům. Bijete se do hrudi, mluvíte o nějakých principech. Samé výmluvy a výmluvy. Hnus!"

„Reprezentovat by pro vás měla být pocta a čest. A pokud vám čest nic neříká a dávno jste se už zaprodali vlastním zájmům a Americe, buďte upřímní. Jste to lidem a svým fanouškům dlužni. Jenom doufám, že na to máte koule a nebudete se vymlouvat na zranění a na několik parazitů ve vedení (národního týmu)," zakončila Mikulová svůj vzkaz vzbouřencům.

Reklama

Související témata: