Hlavní obsah

Pár vteřin dělilo Litvínov od cesty do Německa, tohle krásné sólo ale vše změnilo

Göteborg

Právě zvládli napínavou koncovku s rakouskou Vídní, která rozhodla o jejich postupu do osmifinále Ligy mistrů, a mohli začít sledovat, s kým že si to rozdají o osmičku nejlepších. Dlouho to vypadalo, že soupeřem hokejistů Litvínova bude německý Ingolstadt, jenže vydařený finiš a parádní individuální akce jako třešnička na dortu rozhodla o švédské Frölundě jako o protivníkovi českého mistra.

Paráda Ryana LascheVideo: frölunda,hokej,liga mistrů,lasch

 
Článek

Bylo to celkem překvapení, když favorizovaná Frölunda prohrála před dvěma týdny v Ingolstadtu 2:4. V domácí odvetě prvního kola play off tak musela v Göteborgu dohánět dvoubrankové manko a ještě na začátku třetí třetiny byl stav nerozhodný 1:1.

Naději vykřesal Falth, jenže čas domácím rychle utíkal a kýžený třetí gól pořád ne a ne přijít. Až dvanáct vteřin před koncem základní hrací doby vypálil při power play obránce Bengtsson a poslal zápas do prodloužení.

A v něm přišla paráda Ryana Lasche. Osmadvacetiletý americký útočník ve službách Frölundy se při signalizovaném trestu soupeře zmocnil v obranné třetině kotouče, cestou středem hřiště se pohyby ramen zbavil hned tří hráčů soupeře, aby pak bekhendovým blafákem oklamal i gólmana Pielmeiera a rozhodl o postupu svého týmu.

Reklama

Související témata: